Maaltijdvoorziening Stedum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Stedum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Stedum biedt uitkomst voor alle hulpbehoevenden die mede door leeftijd of door iets anders (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Loppersum onderscheiden we verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Met behulp van soortgelijke aanbieders kan men zeker zijn van de lekkerste recepten zoals Lekkerbekje, doperwten,wortelen, gebakken aardappelen of Twentse gehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen. Op dit portaal doorzoekt u maaltijddiensten en nuttige gegevens ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9921
Kosten (indicatie)v.a. €5,61
Geschikte maaltijdKip kerrie ananas met risotto

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Stedum

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is cruciaal voor uw algehele gesteldheid. Een voedzame maaltijd met voldoende voedingsstoffen mag men niet overslaan. Lukt een supermarkt bezoeken en het bereiden van een maaltijd niet meer zelf als gevolg van ouderdom? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor kunt u gebruik maken van belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hiervoor zijn er velerlei wetten en regelingen (subsidie). Daarom behandelen we deze vormen van zorg: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en lokale mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Loppersum.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Loppersum. Speciaal voor mensen die moeite hebben met het zelfstandig thuiswonen en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor inwoners die permanent goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: mensen met dementie of mensen met een lichamelijke beperking. Tevens is er financiële ruimte voor het diner (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Meestal gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Vaak kan iemand uit de sociale omgeving helpen met het doen van boodschappen of het bereiden van een maaltijd. In Stedum zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Raadpleeg ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Stedum vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Stedum? In en rondom uw woonplaats onderscheiden we meerdere organisaties en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. Bijvoorbeeld Aardappelgratin en Varkensfilet in jus, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes. U kunt kiezen voor aanbieders met een ruim aanbod diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en organisaties die uw avondmaaltijd opgewarmd brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op ieder gewenst moment. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder tonen wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Stedum

Een aantal bejaardentehuizen in de streek Stedum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants voeren een assortiment verantwoorde maaltijden zoals Visfilet, worteltjes doperwten mix en aardappelpuree, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Zo nu en dan is het mogelijk om de menu’s te laten bezorgen. Via www.loppersum.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Ga door naar: Mantelzorg.

Kerngegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Loppersum
 • Regionummer: 0596 (+31596)
 • Centrale postcode: 9921
 • Populaire wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

 • Appelcompote met vanille
 • Zalm in dillesaus
 • Linzensoep met bleekselderij
 • Spinaziestamppot, omelet
 • Zalm in dillesaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Kiest men voor lichte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het meer intensieve ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Informeer naar de verschillende soorten zorg die geschikt zijn. Check WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Loppersum doet betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.loppersum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Bekijk de maaltijdservices in Stedum voor ouderen en maak een keuze. Controleer altijd de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en eventuele diëten. Kijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, vaak door een regionale chauffeur op een vaste dag. De maaltijd klaarmaken is gemakkelijk in de magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en zet hem op circa 6 – 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er drie alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Het handige van koelvers is de meest verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers kan je langer bewaren, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is makkelijk zodra een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,60. Koelverse gerechten bestelt u vanaf €7,20. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Stedum kan u al bestellen vanaf €8,80. In algemene zin is dit inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Proberen? Kies eens het proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken een bezorgdienst voor eten? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert steeds eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst of telefonisch). U bent dus volledig flexibel (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Stedum heeft veel voordelen. Voor mensen die zichzelf kunnen redden levert dit meer vrijheid en routine. Voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het meer een noodzaak. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Altijd met voldoende groente, bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze verse maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Stedum: “bezorgen geeft veel zelfstandigheid in postcodegebied 9921”. Wellicht relevant: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij of veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!