Maaltijdvoorziening Garsthuizen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Garsthuizen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Garsthuizen is bedoeld voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of beperking niet zelf kunnen koken. Binnen de gemeente Loppersum onderscheiden we meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijk opererende diensten als Apetito, of lokale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door gebruik te maken van deze betrouwbare oplossingen heeft men de beschikking over lekkere maaltijden zoals Rundvlees in jus en Varkensgeschnetzeltes in specerijenjus, Koolrabi met kruiden, Aardappelschotel met spek en ui. Op deze pagina bekijkt men eet-bedrijven en belangrijke kennis betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9923
Kosten (indicatie)v.a. €5,63
Recept tipTagliatelle, kip, paddestoelen

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Garsthuizen

Een bepaald voedingspatroon is relevant voor uw gezonde leefstijl. Een gezond recept met voldoende vitaminen mag men niet overslaan. Wil een bezoekje aan de winkel en uw potje klaarmaken niet eigenhandig gezien uw fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Daarvoor onderscheiden we een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Denk dan aan: een vaste korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? Er zijn velerlei wetten en regelingen (subsidie). In deze paragraaf benaderen we de beste regelingen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Loppersum.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Loppersum. Speciaal voor bewoners die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op bewoners die de hele dag zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende ouderen of bewoners met lichamelijke beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor het avondeten (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Toezicht bij het eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Doorgaans gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Soms kan een familielid of vriend helpen met het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Garsthuizen zijn er ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Voor meer info zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Garsthuizen vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Garsthuizen? In deze streek kunt u kiezen uit velerlei partijen en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Varkensvlees met appel in saus en Boerengehaktschotel. Wij onderscheiden services die zich vooral richten op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die uw avondmaaltijd warm aanleveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen als het u treft. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niemand die u hierbij hulp kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm aan huis geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Garsthuizen

Sommige woonzorgcentra in de omgeving van Garsthuizen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants faciliteren warme gerechten zoals Vegetarische zadenburger met vegetarische jus, witte rijst, wokgroenten, voor de kleine portemonnee. Hier kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants is het bovendien mogelijk om het aanbod af te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.loppersum.nl leest u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die er zijn. Mogelijk interessant: Proefpakket.

Gegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Loppersum
 • (Regio) nummer: 0596 (+31596)
 • Centrale postcode: 9923
 • Populaire wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

 • Kippensoep met vermicelli
 • Babi ketjap, bami
 • Spinaziestamppot, braadworst
 • Cordon Bleu met groenten
 • Zalm in dillesaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Spreekt met van beperkte zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of spreken we over meer intensieve ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Informeer naar welke zorgvormen mogelijk zijn. Bekijk WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Loppersum te bieden heeft wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.loppersum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Garsthuizen voor ouderen en zoek de beste uit. Let goed op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, gebruikelijk door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan simpelweg via oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht ongeveer 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In beginsel spreken we over 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. De meerwaarde van koelvers is dagverse bereiding, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor mensen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,70. Koelverse gerechten kan u al bestellen vanaf €5,80. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Garsthuizen is beschikbaar vanaf €7,20. Normaal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Voor een test bestelt men proefpakketten. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen en zal de service nader toelichten. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger brengt het eten bij hen thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men kiest wekelijks zelf de gerechten (telefonisch, met de bestellijst en online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen afname verplichting).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Garsthuizen is zeer populair. Voor bewoners die nog op eigen benen staan resulteert dit in meer zelfstandigheid en voordeel. Voor cliënten die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Met name deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten in kwaliteit gestegen. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze complete maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Garsthuizen: “bezorgen houdt in: veel zelfstandigheid in postcodegebied 9923”. Bezoek de pagina: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, gemalen, glutenvrij, zoutarm en ook vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!