Maaltijdvoorziening Oosterwijtwerd

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oosterwijtwerd

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oosterwijtwerd is bedoeld voor alle mensen die i.v.m leeftijd of een lichamelijke beperking geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Loppersum is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn landelijk actieve bedrijven zoals Eten Met Gemak, of thuiszorg instanties die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door middel van deze betrouwbare leveranciers kan iedereen rekenen op lekkere diners als Kipstukjes in kerriesaus, doperwten en witte rijst met rozijntjes of Spitskoolschotel met aardappelpuree. Via onze service vergelijkt u eet-bedrijven en waardevolle kennis betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9911
Kosten (indicatie)v.a. €5,54
Maaltijd ideeLinzensoep met bleekselderij

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie voor maaltijden aan huis in Oosterwijtwerd

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is aan te raden voor een vitaal lichaam. Een gezond gerecht bomvol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Kan boodschappen doen en in de keuken staan niet eigenhandig gezien uw ouderdom? En is uw inkomen beperkt? Dan kunt u eens kijken naar prima maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe werkt dit? We onderscheiden een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hieronder vertellen we wat meer over de meest toegepaste wetten: WMO, WLZ, en ZVW, en tijdelijke mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Loppersum.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Loppersum. Relevant voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor hulpbehoevenden die de hele dag door intensieve zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende ouderen en ouderen met een lichamelijke handicap. Tevens is er financiële ruimte voor eten en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Vaak ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. In sommige gevallen kan familie helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Oosterwijtwerd zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Raadpleeg ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oosterwijtwerd vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Oosterwijtwerd? In deze streek vinden we verscheidene organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan Rundvlees in saus en Kalfsgehaktballetjes in jus, Stamppot zoete aardappel. U kunt kiezen voor organisaties met een ruim aanbod diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en aanbieders die de maaltijd warm aan huis leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u niemand die kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm afgeleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hierna bekijkt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Oosterwijtwerd

Een aantal buurthuizen rondom Oosterwijtwerd bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants bieden vitale maaltijden als Rundersaucijsje met vleesjus, stamppot witte kool met appel, tegen een aantrekkelijke prijs. In het restaurant is ook voldoende gelegenheid om te praten. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie de specialiteiten bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.loppersum.nl checkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die er zijn. Ga door naar: Vers aan Tafel.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Loppersum
 • Regionummer: 0596 (+31596)
 • Postcodegebied: 9911
 • Lokale wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

 • Zalmfilet in mosterdsaus
 • Gegrilde paprika
 • Vegetarische roerbakstukjes
 • Varkensprocureur in jus
 • Wokgroenten teriyaki

Plekken in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Doelen we op beperkte zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of hebben we het over permanente ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is de zorgvraag bekend? Vergelijk welke vormen van zorg mogelijk zijn. Vergelijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Zoek ook uit wat de gemeente Loppersum doet met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.loppersum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Oosterwijtwerd voor ouderen en kies een geschikte. Let vooral op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en de variatie in gerechten. U kunt uitzoeken of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De maaltijden zullen thuis geleverd worden, doorgaans door een persoonlijke bezorger. Het eten opwarmen gaat zonder slag of stoot in uw eigen magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van circa 6 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Standaard kunt u kiezen uit 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. De meerwaarde van koelvers is 100% verse maaltijd, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is perfect voor senioren waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Deze kosten hebben met name te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €3,60. Koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,70. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oosterwijtwerd is er al voor €7,50. In algemene zin wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Koop daarom snel proef bestellingen (pakketten). Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u voor 1 of 2 weken een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst en telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Oosterwijtwerd kent vele pluspunten. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen verschaft dit meer vrijheid en gemak. Voor ouderen die daar meer problemen mee ondervinden is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarbij zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds beter. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze verse maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Oosterwijtwerd: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 9911”. Wellicht relevant: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eetpatroon. natriumarm, lactosevrij, gemalen, glutenvrij en ook veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!