Maaltijdvoorziening Ten Boer

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ten Boer

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ten Boer is men name interessant voor alle mensen die door hun leeftijd of ernstige beperkingen geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente Ten Boer is er de keuze uit diverse maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over grote landelijke instanties als Uitgekookt, of kleinschalige tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door middel van dit soort aanbieders beschikt men altijd over ambachtelijke recepten zoals Rundergehaktbal, bloemkool met saus en gekookte aardappelen of Rundersaucijsje met vleesjus, stamppot witte kool met appel. Via maaltijdvoorzieningen.nl doorzoekt men eet-bedrijven en waardevolle gegevens aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Regio-code050 (+3150)
Postcode9791
Kosten (indicatie)v.a. €6,01
Recept tipZalm in botersaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Ten Boer

Een eigen voedingsvoorschrift is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond recept met voldoende vitaminen mag men niet overslaan. Gaat boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer gezien uw gezondheidsproblemen? Of heeft u weinig financiële middelen? In dat geval kunt u aanspraak doen op prima maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Waar heb ik recht op? U kunt zich beroepen op velerlei (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk vertellen we wat meer over de populairste vormen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en de mantelzorg. In sommige gevallen kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Ten Boer.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Ten Boer. In het leven geroepen voor mensen die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor ouderen die doorlopend zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: mensen met dementie of bejaarden met een handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dikwijls kunnen vrienden ondersteunen bij het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Ten Boer zijn er ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ten Boer vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Ten Boer? In deze gemeente onderscheiden we allerlei maaltijdservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. Eten zoals Hollands pannetje van varkensvlees met rabarbercompote en aardappelpuree of Kip tikka massala, basmatirijst. U kunt kiezen uit maaltijdservices met een ruim aanbod koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bedrijven die de maaltijd opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u geen mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Hieronder treft u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Brasseries Zorggroep GroningenBloemhof 19791 LATen Boer
BuurtzorgProvincialeweg 989863 PJDoezum
TSN ThuiszorgMarskramer 1C9791 MBTen Boer
Slager Traiteur Thonny TeerlingDe Vlijt 10b9781 NRBedum
MoluksbuffetPostbus 309780 AABedum
SPAR de GrootBurg. Seinenstraat 329831 PWAduard
BuurtzorgNieuwstraat 4a9801 CSZuidhorn
TSN ThuiszorgHoflaan 59861 BNGrootegast
Seniorenrestaurant Hooge HeemDe Gast 49861 BMGrootegast
TSN ThuiszorgHanckemalaan 19801 HJZuidhorn
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Ten Boer

Meerdere bejaardentehuizen in de streek Ten Boer bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde maaltijden zoals Pasta kip madras, voor de kleine portemonnee. Hier is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om de maaltijden bij u thuis te brengen. Op de website www.tenboer.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw omgeving. Klik verder naar Maaltijdservice.nl.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Ten Boer
 • Netnummer: 050 (+3150)
 • Postcode: 9791
 • Lokale wijk: West

Geschikte maaltijden

 • Kippenbout in jus
 • Varkenslapje in jus
 • Lasagna bolognese
 • Pastaschotel met spinazie
 • Kip, worteltjes, aardappelpuree

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Kiest men voor kortstondige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Vergelijk welke types zorg te kiezen zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Check ook wat de gemeente Ten Boer regelt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.tenboer.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Check de maaltijdservices in Ten Boer voor ouderen en selecteer de relevantste. Let op belangrijk dingen zoals: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het wisselende aanbod. Vind uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw gerechten zullen thuis gebracht worden, in de regel door een persoonlijke bezorger. De maaltijd klaarmaken gebeurt zonder problemen via oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verwarm het gerecht ongeveer 5 – 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit 3 opties: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter verminderd fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is perfect wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €4,90. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al voor €5,60. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ten Boer is er al voor €7,10. Niet zelden zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Proberen? Kies eens een proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de regionale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft een toelichting.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdleverancier? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U kiest steeds de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst en telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder minimale afname).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Ten Boer is een ware uitkomst. Voor bewoners die zichzelf kunnen redden verschaft dit meer tijd en routine. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Bovenal de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Vol met groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Ten Boer: “bezorgen biedt veel zelfstandigheid in postcodegebied 9790, 9791”. Bekijk ook info over Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. natriumarm, zoutarm, lactosevrij, gemalen of juist vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente