Maaltijdvoorziening Westeremden

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Westeremden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Westeremden is geschikt voor alle bewoners die mede door leeftijd of een andere oorzaak geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Loppersum zijn er meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke instellingen als Mealhero, of gespecialiseerde restaurants die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Middels soortgelijke leveranciers kan iedereen weer genieten van smaakvolle diners zoals Wokgroenten teriyaki en/of Nasi babi ketjap. Onderstaand treft men aanbieders en belangrijke details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9922
Kosten (indicatie)v.a. €5,62
Voorbeeld maaltijdWitlofschotel met ham en kaas

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Westeremden

Een eigen eetpatroon is cruciaal voor uw vitaliteit. Een gezond recept bomvol groenten moet dan ook het streven zijn. Wil boodschappen doen en koken niet meer vanwege het feit dat u een jaartje ouder wordt? En heeft u laag inkomen? Dan zijn er bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn meerdere wetten en subsidieregelingen. Daarom vertellen we wat meer over deze zorgwetten; WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en de mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Loppersum.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Loppersum. Speciaal voor inwoners die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor bewoners die 24 uur per dag intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan senioren met dementie en hulpbehoevenden met beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Dikwijls gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Onder sommige omstandigheden kan familie ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Westeremden kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Voor meer info zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Westeremden vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Westeremden? In deze streek zijn er allerlei keukens en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Sucadelapje met jus, witlof à la crème en gekookte aardappelen of Kipfilet in uienjus, Andijviestamppot. U kunt kiezen voor keukens met een ruim aanbod diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en keukens die de gerechten opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan adviseren wij koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u niet iemand die voor u klaar staat? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm geleverd, smullen maar!
 • Onderstaand vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Westeremden

Diverse woonzorgcentra in en rondom Westeremden bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een apart buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants hebben een aanbod uitstekende maaltijden zoals Limburgs zuurvlees, Snijbonen, Gebakken aardappelblokjes, voor scherpe prijzen. Op deze plek is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants is het ook mogelijk om het assortiment op te halen of te laten bezorgen. Via www.loppersum.nl leest u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Klik verder naar Bijzondere bijstand.

Gegevens

Lekkere maaltijden

 • Tomatensoep met balletjes
 • Lasagna bolognese
 • Stamppot spinazie a la creme
 • Risotto, bospaddestoelen
 • Zalm in dillesaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Doelen we op beperkte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over ingrijpendere zorg als wijkverpleging?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Kijk naar welke vormen van hulp te kiezen zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Check ook wat uw gemeente Loppersum regelt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.loppersum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Westeremden voor ouderen en start met bestellen. Neem zaken in acht als: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en hoe groot het aanbod is. Bekijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan doorgaans door middel van oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en zet hem op ongeveer 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. De meerwaarde van koelvers is 100% verse maaltijd, maar een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter verminderd fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje komt van pas in het geval dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van het type eten. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €3,70. Koelverse gerechten koopt u voor circa €7,30. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Westeremden koopt u voor circa €7,20. In de regel is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Voor een test bestelt men zo’n proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de persoonlijke bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U selecteert altijd persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). U houdt de regie in eigen handen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Westeremden is sterk in opkomst. Voor cliënten die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit meer rust en comfort. Voor inwoners die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Met name de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Verder zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten enorm verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze complete maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Westeremden: “bezorgen biedt veel voordelen in postcodegebied 9922”. Ga door naar: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uiteenlopende diëten. glutenvrij, zoutarm, gemalen, lactosevrij en niet te vergeten koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!