Maaltijdvoorziening t Zandt

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje t Zandt

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in t Zandt is ideaal voor alle bewoners die mede door leeftijd of een andere oorzaak niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Loppersum kunt u kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om bedrijven met landelijke dekking als Uitgekookt, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door gebruik te maken van dergelijke voorzieningen zit er niemand zonder heerlijke gerechten als Kalkoenfilet, sinaasappelsaus, halve peren, krieltjes en/of Rundersaucijsje met vleesjus, aardappelpuree, rode bieten. Via onze service leest men meer over organisaties en nuttige details ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9915
Kosten (indicatie)v.a. €5,58
Lekkere maaltijdZomerzuurkool met casselerrib

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidie maaltijden aan huis in t Zandt

Een bepaald eetpatroon is aan te raden voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam gerecht met voldoende groenten staat hierbij centraal. Wil het doen van boodschappen en gerechten klaarmaken niet 100% veilig meer als gevolg van fysieke ongemakken? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor kunt u aanspraak doen op prima maaltijdregelingen / subsidies. Dat kan betekenen: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of wijkverpleging. Hoe werkt dit? U kunt zich beroepen op velerlei wetten en subsidieregelingen. Hieronder bespreken we een aantal van deze wetten: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en persoonlijke mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Loppersum.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Loppersum. Relevant voor bewoners die hulp nodig hebben bij het zelf invullen van de huishouding en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op ouderen die 24 uur per dag speciale zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan ouderen met dementie en ouderen met fysieke ongemakken. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de avondmaaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Vaak loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Dikwijls kan een vriend of kennis helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd opwarmen. In t Zandt kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice t Zandt vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in t Zandt? In deze plaats vinden we een hoop bedrijven en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. Bijvoorbeeld Rundersaucijs in jus met bonne femme en hete bliksem of Rode kool met appel. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die de menu’s opgewarmd bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan bent u goed af met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen als het u gelegen komt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bekijkt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact op via email.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in t Zandt

Verscheidene zorghuizen in de omgeving t Zandt bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants hebben een aanbod verantwoorde gerechten zoals Raapstelen stamppot, voor de kleine portemonnee. Bij dit ontmoetingspunt kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Doorgaans is het ook mogelijk om de gerechten thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.loppersum.nl spot u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Klik verder naar ZVW.

Informatie

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Loppersum
 • (Regio) nummer: 0596 (+31596)
 • Centrale postcode: 9915
 • Lokale wijk: Wijk

Lekkere maaltijden

 • Broccoli rollade schotel
 • Bami babi ketjap
 • Aardappelpartjes rozemarijn
 • Erwtensoep met rookworst
 • Wrap kip madras

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Om wat voor zorg gaat het? Kiest men voor lichte zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of betreft het ingrijpendere ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Informeer naar welke types zorg tot de opties behoren. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Achterhaal ook wat uw gemeente Loppersum te bieden heeft wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.loppersum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier kiezen

  Analyseer de maaltijdservices in t Zandt voor ouderen en zoek de beste uit. Let vooral op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en de variatie in gerechten. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, steeds vaker door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat zonder slag of stoot in de magnetron, oven of in de pan. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en zet hem op ongeveer 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In de basis zijn er drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Koelvers biedt dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar minder vers en verantwoord. Tafeltje dekje biedt uitkomst in situaties waarbij zelf opwarmen niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €5,00. Gezonde koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,70. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in t Zandt is beschikbaar vanaf €8,20. Normaal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Probeer het uit met het proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Een (online) maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de persoonlijke bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor een paar weken een maaltijdleverancier? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bepaald wekelijks de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, telefonisch & online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen abonnement).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in september 2021

Eten aan huis bezorgen in t Zandt is sterk in opkomst. Voor inwoners die nog op eigen benen staan resulteert dit in meer vrije tijd en autonomie. Voor senioren die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het iets noodzakelijks. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Evenzeer zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm vooruitgegaan. Vaak met 250 gram + groente, mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden t Zandt: “bezorgen biedt perfect service in postcodegebied 9915”. Lees verder over WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. natriumarm, glutenvrij, gemalen, zoutarm en niet te vergeten vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!