Maaltijdvoorziening Leermens

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Leermens

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Leermens is men name interessant voor alle ouderen die mede door leeftijd of beperking niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Loppersum zijn er tal van maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over grote landelijke instanties als De Dievpriesman, of gespecialiseerde vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Met behulp van dergelijke aanbieders is iedereen verzekerd van complete diners zoals Procureurlapje, bladspinazie, aardappelpuree of Gebakken krieltjes. Op deze website doorzoekt men beschikbare bedrijven en belangrijke informatie ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9912
Kosten (indicatie)v.a. €5,55
Maaltijd ideeSpaghetti, tonijn, kappertjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Leermens

Een uitgekiend eetpatroon is nodig voor de gezondheid. Een gezonde maaltijd met voldoende groenten is daarom ook de basis. Gaat naar de supermarkt gaan en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig als gevolg van complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Dan bestaan er belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Concreet: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen eten in een wijkgebouw, of via de zorginstelling geleverd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We onderscheiden een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. In dit hoofdstuk verwerken we de belangrijkste vormen: WMO, ZVW en WLZ, en eigen mantelzorg. Eventueel kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Loppersum.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt beheerd door de gemeente Loppersum. Relevant voor mensen die problemen ondervinden bij het zelfredzaam blijven en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die continu professionele zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan ouderen met dementie en senioren met een lichamelijke handicap. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. In sommige situaties kan een vriend of kennis helpen met boodschappen doen of een maaltijd koken. In Leermens kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Individuele zorg
 • Voor meer info zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Leermens vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Leermens? In en rondom uw woonplaats zijn er allerlei maaltijdservices en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Eten zoals Kalfssaucijsje met mosterdjus, aardappelpuree, andijvie à la crème of Vegetarische kaasburger met Vegetarische jus, gebakken wedges, bloemkool a la crème. U kunt kiezen uit aanbieders met een ruim aanbod koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die uw avondmaaltijd warm aan huis leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. De maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder treft u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Leermens

Een deel van de zorghuizen in de buurt van Leermens bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken gezonde menu’s als Rundvlees in uienjus, doperwten en aardappelpuree, voor lage prijzen. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Doorgaans bestaat er de mogelijkheid om de specialiteiten af te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.loppersum.nl leest u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw omgeving. Mogelijk interessant: Boodschappenhulp.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Loppersum
 • Netnummer: 0596 (+31596)
 • Hoofdpostcode: 9912
 • Populaire wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

 • Stukjes rundvlees in jus
 • Hollandse hachee
 • Lamsvlees in rozemarijnsaus
 • Ertwensoep met rookworst
 • Wokgroenten teriyaki

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Betreft het tijdelijke ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met meer grondige zorg als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Informeer naar welke zorgvormen tot de opties behoren. Informeer over WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Loppersum doet inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.loppersum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Leermens voor ouderen en selecteer de relevantste. Let vooral op bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Kijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, vaak door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de maaltijd kan doorgaans in de magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in circa 6 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit 3 keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar minder vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor mensen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Het tarief wordt vooral gevormd door de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,00. Gezonde koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,20. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Leermens bestelt u vanaf €8,70. Niet zelden is dit inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel proef bestellingen (pakketten). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger brengt het eten bij hen thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U selecteert steeds persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Leermens is sterk in opkomst. Voor cliënten die zichzelf kunnen redden geeft dat meer rust en voordeel. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het soms de enige oplossing. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Altijd met voldoende groente, goede mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Leermens: “bezorgen resulteert in veel voordelen in postcodegebied 9912”. Lees verder over Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, gemalen, lactosevrij, glutenvrij of juist koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: gerechten met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!