Maaltijdvoorziening Eenum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Eenum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Eenum is in het leven geroepen voor alle mensen die i.v.m ouderdom of een lichamelijke handicap niet zelfstandig kunnen koken. Voor de gemeente Loppersum onderscheiden we tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Vers aan Tafel, of regionale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Middels zulke leveranciers kan men zeker zijn van complete menu’s zoals Vegetarische zadenburger met vegetarische jus, witte rijst, wokgroenten en/of Wisselmenu Asperge Brabanconne. Onderstaand leest u meer over maaltijddiensten en handige voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9913
Kosten (indicatie)v.a. €5,56
Geschikte maaltijdCouscous, kip, mergueze worst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2021

Subsidie voor maaltijden aan huis in Eenum

Een juist eetpatroon is noodzakelijk voor uw vitaliteit. Een voedzaam diner met voldoende mineralen staat hierbij centraal. Wil een supermarkt bezoeken en gerechten klaarmaken niet langer zelfstandig als gevolg van complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? In dat geval bestaan er interessante maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt zich beroepen op verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op deze vormen van zorg: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, als ook mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente Loppersum.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Loppersum. Ontwikkeld voor inwoners die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen die continu professionele zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende mensen of inwoners met een beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Vaak wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Dikwijls kan familie ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd koken. In Eenum kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Individuele zorg
 • Raadpleeg ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Eenum vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Eenum? In de regio vinden we flink wat firma’s en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Filetlapje met jus, witlof a la crème en aardappelpuree of Kippenbout, Bonne femme. U kunt kiezen voor keukens gespecialiseerd in diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bedrijven die de maaltijd opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u gelegen komt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die hiermee kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw eten wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Hieronder bekijkt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact met ons op.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Eenum

Sommige verzorgingstehuizen in de buurt van Eenum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants faciliteren heerlijke gerechten zoals Babi pangang, voor lage prijzen. Op deze plek is er ook ruimte voor ontmoeting. Zo nu en dan is het bovendien mogelijk om het eten thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.loppersum.nl ontdekt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Klik verder naar Subsidie.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Loppersum
 • (Net) nummer: 0596 (+31596)
 • Centrale postcode: 9913
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Maaltijd ideën

 • Gehakt in kappertjessaus
 • Pasta kip madras
 • Kippenbout à la bonne femme
 • Kabeljauw in kruidensaus
 • Wrap kip madras

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Waar heeft men behoefte aan? Spreken we over lichte ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om meer intensieve zorg als het toedienen van eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Bekijk welke zorgvormen te kiezen zijn. Bekijk WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat uw gemeente Loppersum doet ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.loppersum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Bekijk de maaltijdservices in Eenum voor ouderen en maak een keuze. Let op belangrijk dingen zoals: bestelopties, betaalopties, klantenservice en eventuele diëten. Bekijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De bestellingen zullen thuis gebracht worden, doorgaans door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan doorgaans via oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer circa 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In de basis zijn er 3 smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar minder vers en meer zout. Tafeltje dekje is perfect voor mensen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,70. Heerlijke koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,40. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Eenum is er al vanaf €8,40. Normaliter wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uw ouders ontzorgen. De dienst zelf proberen kan met proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere kennismaking. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en neemt de laatste zaken door.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u tijdelijk een bezorgdienst voor eten? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bepaald steeds de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online of met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in oktober 2021

Eten aan huis bezorgen in Eenum is een ware uitkomst. Voor bewoners die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer vrije tijd en structuur. Voor cliënten die daar meer problemen mee ondervinden is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Met name de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze de lekkerste maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Eenum: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 9913”. Ga door naar: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw individuele wensen. gemalen, natriumarm, glutenvrij, zoutarm of misschien vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!