Maaltijdvoorziening Startenhuizen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Startenhuizen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Startenhuizen is bedoeld voor alle bejaarden die i.v.m ouderdom of een belemmering geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Loppersum kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijke instellingen als Uitgekookt, of kleinschalige maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door middel van zulk soort voorzieningen beschikt men altijd over gezonde diners als Sucadelapje met jus, Tuinbonen met ui en tijm, Aardappelgratin Mediteraans of Speklapjes met jus en preistamppot. Onderstaand bekijkt u aanbieders en belangrijke informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9924
Kosten (indicatie)v.a. €5,64
Lekkere maaltijdChili con carne, gehakt, rijst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Startenhuizen

Een gebalanceerd voedingspatroon is belangrijk voor voldoende energie en levenslust. Een gezond recept bomvol vitaminen is dan ook essentieel. Wil een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet eigenhandig als gevolg van leeftijd en/of handicap? En is uw inkomen beperkt? In die situatie kunt u een beroep doen op prima subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden velerlei maaltijdsubsidies en wetten. Daarom verwerken we deze vormen van zorg: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, als ook mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Loppersum.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Loppersum. Ontwikkeld voor ouderen die hulpvragen hebben bij het op eigen benen thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bejaarden die doorlopend professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende senioren of bejaarden met lichamelijke handicaps. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Meestal gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. In sommige situaties kan familie ondersteunen bij boodschappen kopen of helpen met eten en drinken. In Startenhuizen kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Startenhuizen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Startenhuizen? In de regio onderscheiden we velerlei partijen en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Kipstoverij met spekjes en rucolastamppot of Runderlapje in jus. Er zijn aanbieders met een ruim aanbod koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en bezorgdiensten die het diner warm aan huis brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u gelegen komt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u geen thuiszorg die hierin uitkomst kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand tonen wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Startenhuizen

Een aantal zorginstellingen in de omgeving Startenhuizen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants bieden gezonde maaltijden zoals Nasi goreng, tegen lage kosten. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Doorgaans is het tevens mogelijk om de menu’s thuis te laten bezorgen. Op www.loppersum.nl bekijkt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.

Gegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Loppersum
 • Netnummer: 0595 (+31595)
 • Postcodegebied: 9924
 • Wijk: Wijk

Maaltijd suggesties

 • Boe­ren­kool­stoof met ei
 • Stamppot andijvie
 • Nasi goreng, quorn, satésaus
 • Grootmoeders kippannetje
 • Zalm in dillesaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we het over permanente zorg als thuishulp bij eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Bekijk welke soorten zorg een optie zijn. Doorzoek WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat de gemeente Loppersum faciliteert met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.loppersum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Check de maaltijdservices in Startenhuizen voor ouderen en maak een keuze. Houd met name rekening met de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het wisselende aanbod. U kunt uitzoeken of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, gebruikelijk op een vast moment, door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat zonder slag of stoot in de magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht circa 6 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In de basis zijn er 3 alternatieven: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje komt van pas in situaties waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,30. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al vanaf €5,80. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Startenhuizen is beschikbaar vanaf €8,10. Vaak wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. Probeer het uit met het proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Uw maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert altijd zelf de gerechten (met de bestellijst, online of telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Startenhuizen is zeer populair. Voor bewoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dit ongebondenheid en gemak. Voor inwoners die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Startenhuizen: “bezorgen resulteert in veel vrijheid in postcodegebied 9924”. Bezoek de pagina: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw individuele wensen. natriumarm, lactosevrij, zoutarm, gemalen of juist koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!