Maaltijdvoorziening Súdwest-Fryslân

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Súdwest-Fryslân

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Súdwest-Fryslân is ideaal voor alle bejaarden die vanwege ouderdom of een andere oorzaak niet zelf kunnen koken. In de gemeente Súdwest-Fryslân zien we verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijke bezorgservices zoals Mealhero, of thuiszorg vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. D.m.v. soortgelijke instellingen is iedereen verzekerd van vitale recepten als Sucadelapje met jus, witlof à la crème en gekookte aardappelen en/of Reepjes kippenvlees in jus. Onderstaand bekijkt men eetpunten en essentiële kennis over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Regio-code0517 (+31517)
Postcode8601
Kosten (indicatie)v.a. €5,27
Smaakvolle maaltijdRundvlees met gegrilde groente

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Súdwest-Fryslân

Een eigen voedingspatroon is aan te raden voor de gezondheid. Een voedzaam diner met belangrijke voedingswaarden moet dan ook het streven zijn. Kan boodschappen kopen en in de keuken staan niet langer zelfstandig ter wille van fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Daarvoor kunt u een beroep doen op een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: een vaste korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? U kunt aankloppen bij speciale (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), als ook mantelzorg. Soms zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Súdwest-Fryslân.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Súdwest-Fryslân. Bedoeld voor ouderen die moeite hebben met het zelf runnen van een huishouden en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor inwoners die doorlopend zorg in de nabijheid of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden en inwoners met een lichamelijke handicap. De wet biedt ook hulp bij de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Over het algemeen gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Dikwijls kunnen bekenden helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Súdwest-Fryslân kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Individuele zorg
 • Bekijk ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Súdwest-Fryslân vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Súdwest-Fryslân? In de buurt van uw postcode zijn er verscheidene organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Slavink met champignonroomsaus, sperziebonen en gele rijst en Babi pangang, Pikante groenten met ananas, Nasi goreng. U kunt kiezen uit maaltijdservices gespecialiseerd in koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bedrijven die de menu’s opgewarmd bezorgen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u gelegen komt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager ZijlstraScharnestraat 68601 BBSneek
SPAR SikkesTuinen 318713 KMHindeloopen
Antonius MaaltijdserviceBolswarderbaan 18601 ZKSneek
SPAR FlapperSt. Odulphusstraat 188574 SVBakhuizen
Bos- en Meerzicht Woon- ZorgvoorzieningJan Schotanuswei 1028567 HHOudemirdum
Patyna Talma StateTollewei 338621 CXHeeg
Dagwinkel AldegeaBreksdijk 448614 AXOudega
Keurslager van der MeerMerk 148711 CLWorkum
Patyna Nij MarienackerMariënacker 18711 CBWorkum
Patyna TeatskehûsVitusdijk 28615 LMBlauwhuis
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Súdwest-Fryslân

Meerdere buurthuizen in de omgeving Súdwest-Fryslân bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants serveren verantwoorde gerechten zoals Rundergehakt, witlof, aardappelpuree, voor scherpe prijzen. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans is het mogelijk om het eten thuis af te leveren. Aan de hand van www.gemeentesudwestfryslan.nl ontdekt u handige info over de aanwezige seniorenrestaurants. Wellicht relevant: Tafeltje dekje.

Cijfers en feiten

Voorbeeld maaltijden

 • Geglaceerde wortel
 • Sperziebonen
 • Gekookte aardappels
 • Chinese wokschotel
 • Jumping Jack Salmon

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op beperkte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we te maken met meer grondige zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke vormen van hulp tot de opties behoren. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Súdwest-Fryslân verzorgt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.gemeentesudwestfryslan.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Súdwest-Fryslân voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het assortiment. Vind uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, in de regel door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor een opwarmtijd van een kleine 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie alternatieven: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse maaltijd, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is perfect wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,80. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,80. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Súdwest-Fryslân is er al vanaf €7,00. Normaliter is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Proberen? Kies eens een proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Zo’n maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en geeft een toelichting.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U kiest steeds de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online of telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Súdwest-Fryslân is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die zelfstandig kunnen koken geeft dat extra tijd en structuur. Voor bewoners die daar meer problemen mee ondervinden is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Doorgaans meer dan 200 gram groente, vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Súdwest-Fryslân: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 8749, 8751”. Ga door naar: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw individuele wensen. natriumarm, gemalen, glutenvrij, zoutarm of koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente