Tafeltje dekje

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Wanneer u warme maaltijden aan huis wilt laten bezorgen kunt u kiezen voor de tafeltje dekje service. Dit is (vaak) een lokale dienst. Op vaste tijden (doorgaans tussen 11:30 en 13:00) komt er een vrijwilliger of bezorger bij u aan huis met een warme maaltijd. Ook een soepje vooraf en toetje als nagerecht hoeft niet te ontbreken. Op deze pagina leest u meer informatie over deze tafeltje dekje maaltijdservice.

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Wat is tafeltje dekje?

Tafeltje dekje is een warme maaltijdservice. Vaak worden de maaltijden gekookt door een lokale keuken (restaurant) en rondbezorgd door vrijwilligers. In de grotere steden zijn ook speciale keukens opgezet om dit te doen. Daarnaast zijn er op dit moment ook enkele landelijke aanbieders die maaltijden warm aan huis bezorgen. Kleine bedrijven hebben vaak een vaststaand menu per dag. Grotere bedrijven bieden doorgaans meer keuze aan. Daar kan u wekelijks kiezen uit verschillende gerechten.

Hoe kan ik tafeltje dekje aanvragen?

De diensten van uw lokale tafeltje dekje kunnen via internet of telefonisch worden aangevraagd. Vaak is er een proefpakket beschikbaar waarbij u een week lang de maaltijdservice kunt uitproberen. U kunt dan de kwaliteit van de maaltijden proberen, bekijken of u dit het geld waard vind en hoe de service is. Daarnaast speelt ook de bezorging en de bezorgtijden een rol.

Wat kosten warme maaltijden aan huis?

De kosten van warme maaltijden aan huis zijn natuurlijk iets hoger in vergelijking met koelverse of diepvriesmaaltijden die u zelfstandig moet opwarmen. Vaak is het voorgerecht en toetje na verhouding wel iets goedkoper. Tegenwoordig bent u voor een bedrag tussen de €7 en €9 klaar (inclusief gratis bezorging).

Voor wie is deze service bedoeld?

In principe is de maaltijdservice van tafeltje dekje bedoeld voor ouderen / senioren die nog zelf kunnen eten. Daarnaast kunnen ook hulpbehoevenden die niet zelf kunnen koken gebruik maken van de service. In de grotere steden zijn er ook steeds meer jongeren die gebruik willen maken van warme bezorgmaaltijden. Bijvoorbeeld omdat ze erg druk zijn met werk en hobbies. In de kleinere plaatsen en dorpen kan dit vaak nog niet.

Speciale dieetmaaltijden nodig?
Heeft u last van een allergie of volgt u een speciaal uitgebalanceerd dieet? Dan moet u goed opletten. Vaak biedt deze service namelijk standaard maaltijden aan en kan er geen rekening worden gehouden met alle individuele eetwensen. Wilt u echte gezonde dieetmaaltijden laten bezorgen zult u moeten zoeken naar een specialist op dit gebied (denk aan uitgekookt, apetito of maaltijdservice.nl).