Maaltijdvoorziening Heerenveen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Heerenveen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Heerenveen is er voor alle bewoners die vanwege leeftijd of ernstige beperkingen tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Heerenveen zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan de bekende landelijke leveranciers als Maaltijdservice.nl, of lokale instanties die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door deze mogelijkheden heeft men de beschikking over smaakvolle gerechten zoals Visfilet met gemengde groenten en krieltjes met peterselie of Kipfilet met kippenjus, appelmoes en gebakken kriel. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt men de verschillende services en nuttige voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Regio-code0513 (+31513)
Postcode8441
Kosten (indicatie)v.a. €5,21
Recept tipRundvlees in tijmsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Heerenveen

Een juist voedingspatroon is belangrijk voor uw algehele gesteldheid. Een gezond recept bomvol vitaminen staat hierbij centraal. Kan naar de supermarkt gaan en koken niet langer zelfstandig ter wille van problemen met de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval onderscheiden we prima subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt een beroep doen op meerdere zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hieronder vertellen we wat meer over de beste regelingen: WMO, WLZ, en ZVW, als ook mantelzorg. Eventueel kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Heerenveen.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Heerenveen. Bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappen-buddy
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor senioren die 24 uur per dag intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende mensen of mensen met fysieke ongemakken. De wet biedt ook hulp bij eten en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Iemand die het eten toedient
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Misschien wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. In de regel wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Soms kan een partner ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Heerenveen zijn er ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Extra handjes in huis
 • Raadpleeg ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Heerenveen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Heerenveen? In uw omgeving vinden we verscheidene services en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Tortellini met gehakt en kaas en Vis in fantasiesaus, rode bietjes, aardappelpuree. U kunt kiezen uit bezorgdiensten die gericht zijn op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en bedrijven die uw avondmaaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Kun u dit zelf niet, en is er niemand die voor u klaar staat? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het menu wordt opgewarmd geleverd, smullen maar!
 • Hierna bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Meriant Restaurant Coornhert StateVogelwijk 208446 KEHeerenveen
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Walvis maaltijdserviceServiceflat Oranjewoud 18443 ELHeerenveen
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Meriant Restaurant Herema StateHeremaweg 48444 ANHeerenveen
Meriant Restaurant Anna SchotanusMarktweg 1048444 ACHeerenveen
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Heerenveen

Een aantal bejaardentehuizen in de omgeving van Heerenveen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants serveren ambachtelijke maaltijden zoals Drumstick met kippenjus, tutti frutti en gekruide aardappeltjes, voor lage prijzen. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Af en toe bestaat er de mogelijkheid om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Op de website www.heerenveen.nl vindt u meer informatie overde aanwezige seniorenrestaurants. Wellicht relevant: Mantelzorg.

Feiten

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Heerenveen
 • (Net) nummer: 0513 (+31513)
 • Postcode: 8441
 • Wijk: Heerenveen

Geschikte maaltijden

 • Viscurry. Sajour boontjes. Couscous
 • Kip in roomsaus
 • Kipragout champignons
 • Pasta Venetia
 • Kipfilet in roomsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat u voor kortstondige zorg zoals boodschappen doen of koken? Of spreken we over meer grondige ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke vormen van hulp tot de opties behoren. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Lees u ook in over wat de gemeente Heerenveen faciliteert betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.heerenveen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Heerenveen voor ouderen en selecteer de relevantste. Analyseer punten als de beste- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Probeer of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw menu’s worden aan huis bezorgd, in de regel door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de instellingen op 600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 6 – 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Feitelijk zijn er 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Het voordeel van koelvers is maximale versheid, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter verminderd fris en verantwoord. Tafeltje dekje is makkelijk zodra een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van het soort eten. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €4,80. Koelverse/dagverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,90. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Heerenveen is verkrijgbaar vanaf €8,90. In algemene zin wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel het proefpakket. Vul het formulier in. Een ouderen-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere kennismaking. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u voor een paar weken een service voor thuismaaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U selecteert altijd de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online & met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Heerenveen heeft veel voordelen. Voor cliënten die zichzelf kunnen redden resulteert dit in meer tijd en routine. Voor inwoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Vooral de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Evenzeer zijn de diepvries + koelverse menu’s steeds gezonder. Doorgaans meer dan 200 gram groente, bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze verse maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Heerenveen: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 8440, 8441, 8442, 8443, 8444, 8445, 8446, 8447, 8448”. Bezoek de pagina: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uiteenlopende diëten. lactosevrij, natriumarm, zoutarm, glutenvrij en ook koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente