Maaltijdvoorziening Waaksens

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Waaksens

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Waaksens is aantrekkelijk voor alle ouderen die vanwege leeftijd of een belemmering (tijdelijk) niet kunnen koken. Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kunt u kiezen uit diverse maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Mealhero, of provinciale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door middel van zulke aanbieders beschikt men altijd over vitale recepten zoals Zweedse gehaktballetjes met tuinbonen en rösti rondjes en/of Macaronischotel bolognese. Op deze pagina vindt u eetpunten en belangrijke voorlichting omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Regio-code0517 (+31517)
Postcode8845
Kosten (indicatie)v.a. €5,45
Lekkere maaltijdBami, quorn, satésaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Waaksens

Een goed voedingspatroon is nodig voor de gezondheid. Een voedzaam diner bomvol mineralen staat hierbij centraal. Kan boodschappen kopen en koken niet meer vanwege complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Gelukkig kunt u gebruik maken van interessante subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt zich beroepen op velerlei subsidievormen en zorgwetten. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op deze vormen van zorg: ZVW, WLZ en WMO, en tijdelijke mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Súdwest-Fryslân.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Súdwest-Fryslân. In het leven geroepen voor bewoners die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor senioren die 24 uur per dag zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: senioren met dementie en senioren met een fysiek ongemak. Er is ruimte voor ondersteuning bij de maaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Moment voor samen eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is de huidige zorgvraag hoog? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige gevallen kan een partner helpen met een supermarkt bezoeken of helpen met eten en drinken. In Waaksens kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Waaksens vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Waaksens? In deze gemeente bestaan er flink wat bedrijven en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Vegetarische balletjes met vegetarische jus, gekookte aardappelen, rode kool met appel of Varkensschnitzel, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes. U kunt kiezen voor bezorgdiensten gespecialiseerd in koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en leveranciers die de maaltijd warm aan huis brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierin uitkomst kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR TolsmaVan Camminghaweg 228822 WDArum
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Zorggroep – Nij BethaniëNij Bethanie 18851 EJTzummarum
SPAR Ulrik de VriesP.J. Troelstrastraat 28802 RDFraneker
BuurtzorgHertog van Saxenlaan 808802 PPFraneker
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
Keurslager ZijlstraVoorstraat 278861 BDHarlingen
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
BuurtzorgAchlumerdijk 2 B8862 AJHarlingen
Catering de SeniorieMidlumerlaan 53a8861 JHHarlingen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact op via email.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Waaksens

Een deel van de zorghuizen in de omgeving van Waaksens bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants faciliteren voedzame maaltijden zoals Linzensoep met bleekselderij, voor de kleine portemonnee. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Soms bieden ze ook de optie het aanbod te laten bezorgen. Op de URL www.gemeentesudwestfryslan.nl checkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw gemeente. Wellicht relevant: Maaltijdservice.nl.

Informatie

Smaakvolle maaltijden

 • Risotto, bospaddestoelen
 • Witlof a la creme
 • Babi pangang, rijstfantasie
 • Gemengde groenteschotel
 • Spinazie à la crème met champignons

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op kortstondige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over permanente ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Súdwest-Fryslân aanbiedt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentesudwestfryslan.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Waaksens voor ouderen en maak een keuze. Let vooral op beschikbare bezorgdagen en het wisselende aanbod. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, in de regel op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd is gemakkelijk door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de instellingen op 600 watt en verwarm het gerecht circa 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In grote lijnen zijn er drie keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het voordeel van koelvers is dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is makkelijk in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,00. Verse koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,40. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Waaksens is beschikbaar vanaf €7,40. In algemene zin betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Kies daarom direct voor het proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice voor 65-plussers legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de persoonlijke bezorger levert alles netjes af en geeft antwoord op vragen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men selecteert steeds de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online of telefonisch). U bent dus volledig flexibel (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Waaksens is een service waar velen gebruik van maken. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen levert dit ongebondenheid en structuur. Voor bewoners die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Waaksens: “bezorgen resulteert in veel zelfstandigheid in postcodegebied 8845”. Bekijk ook info over Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw diëten en allergieën. glutenvrij, natriumarm, zoutarm, gemalen of koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!