Maaltijdvoorziening Weststellingwerf

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Weststellingwerf

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Weststellingwerf is men name interessant voor alle bejaarden die i.v.m leeftijd of een handicap niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Weststellingwerf is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijk opererende diensten als Vers aan Tafel, of provinciale restaurants die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. D.m.v. zulke leveranciers zit er niemand zonder smaakvolle maaltijden als Vegetarische pastaschotel met tomaten en/of Drumsticks met vleesjus, gekookte aardappelen, wortelen met peterselie. Op deze pagina doorzoekt men maaltijdservices en essentiële details inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Regio-code0561 (+31561)
Postcode8471
Kosten (indicatie)v.a. €5,32
Recept tipKipfilet in roomsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Weststellingwerf

Een gebalanceerd eetpatroon is aan te raden voor een vitaal lichaam. Een voedzaam diner met genoeg mineralen draagt hier zeker aan bij. Lukt het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig als gevolg van gezondheidsproblemen? En is uw budget niet toereikend? Met dat in het achterhoofd zijn er een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of thuiszorg. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op verscheidene subsidievormen en zorgwetten. Daarom zoomen we in op een aantal van deze wetten: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en mantelzorg. Mogelijkerwijs kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Weststellingwerf.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Weststellingwerf. Te gebruiken door mensen die problemen ervaren bij het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor senioren die doorlopend zorg in de nabijheid of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: ouderen met dementie of bewoners met een fysiek ongemak. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het avondeten (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is de huidige zorgvraag hoog? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • hulp bij toediening
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. In sommige gevallen kan een partner ondersteunen bij boodschappen kopen of samen eten. In Weststellingwerf kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Individuele zorg
 • Bezoek ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Weststellingwerf vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Weststellingwerf? In de regio vinden we meerdere aanbieders en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Verse worst in jus en Gehakt in kappertjessaus. U kunt kiezen uit aanbieders die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en keukens die de maaltijd warm bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra u het schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het menu wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Meriant MaaltijdservicePostbus 2168470 AEWolvega
SPAR van ZwolStreek 1318463 NGRotsterhaule
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Weststellingwerf

Diverse zorghuizen in en rondom Weststellingwerf bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een apart buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants bieden complete maaltijden zoals Kipfilet, voor lage prijzen. In het restaurant kunt u ook andere senioren ontmoeten. Zo nu en dan bestaat er de optie om het assortiment op te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.weststellingwerf.nl leest u handige info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Ga door naar: Apetito.

Gegevens

Geschikte maaltijden

 • Bami babi ketjap
 • Kipvink in jus
 • Stamppot spitskool met kaas
 • Indisch gehaktbrood
 • Gehaktballen in uienjus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat het om kortstondige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over meer grondige zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Bekijk welke types zorg beschikbaar zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Check ook wat uw gemeente Weststellingwerf verzorgt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.weststellingwerf.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier selecteren

  Beoordeel de maaltijdservices in Weststellingwerf voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Vind uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De menu’s kunt u thuis verwachten, in de regel door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de maaltijden is gemakkelijk via oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van circa 5 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In de basis zijn er 3 keuzemogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om maximale versheid, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje is ideaal wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €5,20. Gezonde koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,10. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Weststellingwerf is er al vanaf €8,50. Niet zelden is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Proberen? Kies eens zo’n proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale bezorger levert alles netjes af en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bepaald altijd persoonlijk uw maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Weststellingwerf heeft veel voordelen. Voor bewoners die nog op eigen benen staan resulteert dit in meer tijd en comfort. Voor cliënten die daar meer problemen mee ondervinden is het soms de enige oplossing. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Weststellingwerf: “bezorgen geeft veel voordelen in postcodegebied 8389”. Ga door naar: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, natriumarm of misschien koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente