Maaltijdvoorziening Westerveld

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Westerveld

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Westerveld is in het leven geroepen voor alle bejaarden die i.v.m leeftijd of door iets anders tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Westerveld zijn er verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld landelijke instellingen als Mealhero, of regionale instanties die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Via dit soort oplossingen zit er niemand zonder gezonde menu’s als Kipfiletstukjes met kerriesaus, doperwten en witte rijst en/of Indonesischerijsttafel,babiketjap, sambalboontjes,nasimetkip. Via maaltijdvoorzieningen.nl doorzoekt men populaire bezorgers en waardevolle voorlichting omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Regio-code0521 (+31521)
Postcode7981
Kosten (indicatie)v.a. €5,07
Lekkere maaltijdGehaktballen in uienjus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Westerveld

Een gebalanceerd maaltijdplan is essentieel voor uw algehele gesteldheid. Een gezond diner vol mineralen mag men niet overslaan. Wil een supermarkt bezoeken en in de keuken staan niet meer omwille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En heeft u laag inkomen? In die situatie kunt u gebruik maken van belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt aankloppen bij speciale maaltijdsubsidies en wetten. Hierna benaderen we de meest toegepaste wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en mantelzorg. Eventueel is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Westerveld.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Westerveld. Ontwikkeld voor bewoners die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor ouderen die 24/7 extra zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende mensen en inwoners met lichamelijke handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor de avondmaaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Vaak kan een partner ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Westerveld staan ook vrijwilligers klaar die voor u klaar staan.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Westerveld vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Westerveld? In uw omgeving bestaan er een hoop partijen en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Spaghetti bolognese en Gebakken aardappels. U kunt kiezen voor instellingen die zich focussen op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bedrijven die uw maal warm aan huis brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra het u uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw avondmaal wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand tonen wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij van DalenDorpsstraat 447971 CSHavelte
Restaurant De Keuken van ZuidGelijkheid 18014 XCZwolle
Restaurant De WeyertWeverslaan 1a7991 BNDwingeloo
Restaurant De MolenhofHofweg 257971 BKHavelte
Dorpshuis ’t Neie PuntJan Wierengaweg 1097963 CMRuinen
Thuiszorg GezelligRudolf Dieselstraat 98013 NJZwolle
Keurslagerij van der LaanBrink 227991 CHDwingeloo
Keurslager van de WegPijmanstraat 218014 VBZwolle
HapjesgigantTelfordstraat 138013 RLZwolle
Gezond GemakAssendorperstraat 378012 DEZwolle
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Westerveld

Meerdere zorginstellingen rondom Westerveld bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een laagdrempelig buurtrestaurant. Maatschappelijke wijkrestaurants faciliteren complete menu’s zoals Thais gestoofde vis, pikante cajun rijst, voor enkele euro’s. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Af en toe bestaat er de optie om het eten thuis af te leveren. Op de website www.gemeentewesterveld.nl spot u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw omgeving. Mogelijk interessant: Dieetmaaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Westerveld
 • (Regio) nummer: 0521 (+31521)
 • Postcode: 7981
 • Populaire wijk: Diever

Potentiële maaltijden

 • Beef Squats
 • Varkenssteak in jus
 • Doperwtenpuree
 • Chili con carne
 • Spaghetti

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Doelen we op eenvoudige zorg zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we te maken met permanente ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Check welke vormen van zorg toepasbaar zijn. Informeer over WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Westerveld verzorgt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentewesterveld.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Westerveld voor ouderen en kies een geschikte. Bekijk grondig bezorg- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Bekijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s kunnen thuisbezorgd worden, altijd door een persoonlijke bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat zonder slag of stoot via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 5 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er drie keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Het handige van koelvers is maximale versheid, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter verminderd fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is ideaal zodra een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €5,30. Verse koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,80. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Westerveld bestelt u vanaf €7,00. In de regel is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is dan ideaal. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. Een (online) maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om het e.e.a. uit te leggen. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en neemt de laatste zaken door.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u voor een paar weken een bezorgservice voor maaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U selecteert altijd zelf de gerechten (telefonisch, online en met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Westerveld kent vele pluspunten. Voor bewoners die het huishouden nog prima managen geeft dit ongebondenheid en autonomie. Voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarbij zijn de diepvries- en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Bomvol verse groenten, vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze verse maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Westerveld: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 8437”. Mogelijk interessant: Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. natriumarm, lactosevrij, glutenvrij, gemalen of eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente