Maaltijdvoorziening De Fryske Marren

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje De Fryske Marren

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in De Fryske Marren biedt uitkomst voor alle ouderen die i.v.m leeftijd of door iets anders (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente De Fryske Marren zijn er tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijke instellingen als De Dievpriesman, of regionale instanties die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Met behulp van zulke diensten heeft iedereen toegang tot de lekkerste menu’s zoals Vis in fantasiesaus, rode bietjes, aardappelpuree en Macaroni met kaas. Op deze website treft men maaltijdservices en waardevolle details inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Regio-code0514 (+31514)
Postcode8501
Kosten (indicatie)v.a. €5,17
Recept tipReepjes varkensvlees in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in De Fryske Marren

Een goed voedingsvoorschrift is belangrijk voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam diner met genoeg mineralen is daarom ook de basis. Wil naar de supermarkt gaan en koken niet 100% veilig meer ten gevolge van gezondheidsproblemen? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor kunt u eens kijken naar een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt aankloppen bij diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. Daarom behandelen we een aantal van deze wetten: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente De Fryske Marren.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente De Fryske Marren. In het leven geroepen voor inwoners die moeite hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor mensen die 24 uur per dag extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: ouderen met dementie of ouderen met handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Soms kan familie ondersteunen bij boodschappen doen of helpen bij het eten. In De Fryske Marren staan ook vrijwilligers klaar als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Persoonlijke zorg
 • Raadpleeg ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice De Fryske Marren vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in De Fryske Marren? In deze plaats bestaan er meerdere maaltijdservices en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Erwtensoep en Koninginnesoep met kip. U kunt kiezen voor bezorgdiensten die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en organisaties die het eten warm bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u gelegen komt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. De maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Slagerij ’t PleinBurgemeester Krijgerplein 68531 EALemmer
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
Centrum DoniahiemStationsstraat 18521 JTSint Nicolaasga
BuurtzorgS. Hepkemalaan 20 228521 DHSint Nicolaasga
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in De Fryske Marren

Meerdere buurthuizen rondom De Fryske Marren bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants bieden gezonde gerechten zoals Varkensfiletlapje met mosterdroomsaus, bloemkool en gele rijst, met weinig winstmarge. Op deze plek kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om het assortiment aan huis te bezorgen. Op de URL www.defryskemarren.nl leest u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bekijk ook info over WMO.

Cijfers en feiten

Smaakvolle maaltijden

 • Asperge beenham schotel
 • Kip in kerriesaus, doperwten, rijst
 • Kibbeling met kruidendip
 • Nasi goreng, quorn, satésaus
 • Stamppot prei met roomkaas

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Spreekt met van beperkte zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of betreft het ingrijpendere ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit welke vormen van hulp tot de opties behoren. Bekijk WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat de gemeente De Fryske Marren verzorgt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.defryskemarren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitkiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in De Fryske Marren voor ouderen en maak een keuze. Houd met name rekening met bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. Probeer of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De bestellingen zullen thuis geleverd worden, altijd door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de maaltijd gaat zonder slag of stoot via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel ‘m in op circa 5 – 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het voordeel van koelvers is 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje biedt uitkomst in het geval dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €4,80. Koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,50. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in De Fryske Marren is er al voor €8,80. Dikwijls is dit inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is dan ideaal. Bestel veilig en snel proefpakketten. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de persoonlijke bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft een toelichting.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt wekelijks persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in De Fryske Marren is sterk in opkomst. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit extra tijd en structuur. Voor bewoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die geven dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Verder zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden De Fryske Marren: “bezorgen biedt goede ondersteuning in postcodegebied 8560, 8561”. Lees verder over Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eetpatroon. glutenvrij, natriumarm, zoutarm, gemalen of wellicht veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: menu’s met niet meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente