Maaltijdvoorziening Eemsmond

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Eemsmond

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Eemsmond is er voor alle inwoners die vanwege ouderdom of door iets anders niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Eemsmond kan men kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijke instellingen als Mealhero, of regionale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Via dit soort faciliteiten zit er niemand zonder ambachtelijke diners zoals Gehaktschotel, prei à la crème, aardappelpuree, kaas en/of Wild Crunches. Via onze service vergelijkt u organisaties en essentiële voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9925
Kosten (indicatie)v.a. €5,89
Maaltijd ideeRoerei met spinazie à la crème

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Eemsmond

Een uitgekiend eetpatroon is relevant voor een vitaal lichaam. Een voedzaam gerecht vol vitaminen draagt hier zeker aan bij. Wil boodschappen doen en uw potje klaarmaken niet langer zelfstandig gezien uw het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw budget niet toereikend? In dat geval zijn er interessante subsidies en maaltijdregelingen. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe werkt dit? We onderscheiden speciale wetten en subsidieregelingen. In het volgende schema verwerken we deze vormen van zorg: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en de mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Eemsmond.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Eemsmond. Ontwikkeld voor mensen die problemen ervaren bij het zelfstandig thuiswonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor mensen die permanent intensieve zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: bejaarden met dementie en mensen met lichamelijke beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toezicht bij het eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Soms kan familie helpen met een supermarkt bezoeken of samen eten. In Eemsmond zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Individuele zorg
 • Zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Eemsmond vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Eemsmond? In deze gemeente bestaan er meerdere partijen en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Varkensgehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, broccoli of Schnitzel,tuinbonen, groentesaus, aardappelpuree, bieslook. Wij onderscheiden aanbieders die gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en instellingen die uw avondmaaltijd warm aan huis brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u geen mantelzorger die hiermee kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Eemsmond

Een aantal bejaardentehuizen in en rondom Eemsmond bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants hebben een aanbod complete menu’s zoals Zalm in pestosaus, Ratatouille, Mini krieltjes paprika-tijm, tegen lage kosten. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants is het ook mogelijk om de maaltijden aan huis te bezorgen. Op uw gemeente website www.eemsmond.nl treft u details aangaande de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Lees verder over Proefpakket.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Eemsmond
 • (Net) nummer: 0596 (+31596)
 • Hoofdpostcode: 9925
 • Wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

 • Spaghetti Napoli
 • Gebakken krieltjes
 • Vier-groentenstamppot
 • Chicken Lunges
 • Slavink in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat u voor beperkte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg beschikbaar zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Eemsmond regelt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.eemsmond.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Eemsmond voor ouderen en selecteer de relevantste. Bekijk grondig de beste- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Kijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De gerechten worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel ‘m in op tussen de 6 en 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In beginsel spreken we over 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar verminderd vers en verantwoord. Tafeltje dekje is makkelijk op momenten wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,40. Koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,10. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Eemsmond bieden sommige aanbieders aan voor €8,00. In algemene zin is dit inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Koop daarom snel zo’n proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice voor 65-plussers contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U kiest wekelijks eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online of telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Eemsmond heeft veel voordelen. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen geeft dat meer tijd en routine. Voor inwoners die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Eemsmond: “bezorgen faciliteert veel voordelen in postcodegebied 9979, 9984”. Klik verder naar Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw diëten en allergieën. gemalen, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij en niet te vergeten eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente