Maaltijdvoorziening Roodeschool

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Roodeschool

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Roodeschool is in het leven geroepen voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of een lichamelijke handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Eemsmond zijn er verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke instellingen als Uitgekookt, of lokale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. D.m.v. deze unieke oplossingen is iedereen verzekerd van complete menu’s als Bami kip saté of Spinaziestamppot. Op deze pagina treft men aanbieders en bruikbare info betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9983
Kosten (indicatie)v.a. €6,01
Voorbeeld maaltijdVarkenslapjes in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Roodeschool

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzame maaltijd met genoeg groenten draagt hier zeker aan bij. Wil naar de supermarkt gaan en koken niet meer zelf omwille van leeftijd en/of handicap? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd bestaan er handige maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden speciale wetten en subsidieregelingen. Hieronder vertellen we wat meer over de populairste vormen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Eemsmond.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Eemsmond. In het leven geroepen voor bewoners die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor senioren die continu professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende bejaarden en hulpbehoevenden met lichamelijke beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toediening van eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Vaak wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • hulp bij toediening
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of helpen met eten en drinken. In Roodeschool staan ook vrijwilligers klaar die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bezoek ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Roodeschool vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Roodeschool? In deze streek onderscheiden we verscheidene bezorgservices en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Pilav of Nasi goreng, quorn, satésaus. U kunt kiezen voor bezorgdiensten die zich focussen op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en keukens die het eten opgewarmd bezorgen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niemand die daarbij ondersteuning biedt? Denk dan een na over tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm geleverd, smullen maar!
 • Hieronder treft u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgOudedijksterweg 39982 HCUithuizermeeden
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
Stichting Tafeltje-Dek-JeHoofdstraat 1109982 AJUithuizermeeden
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
SPAR DekkersNoorderstraat 209989 AAWarffum
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
BuurtzorgOosterstraat 129989 ADWarffum
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Roodeschool

Diverse zorginstellingen in en rondom Roodeschool bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants hebben ambachtelijke gerechten zoals Halskarbonade met mosterdjus, rode bieten en gekookte aardappelen, tegen lage kosten. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Doorgaans bestaat er de mogelijkheid om de maaltijden te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.eemsmond.nl ontdekt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw omgeving. Mogelijk interessant: WMO.

Belangrijke info

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Eemsmond
 • Netnummer: 0595 (+31595)
 • Postcode: 9983
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Maaltijd ideën

 • Kip piri piri, pilav rijst
 • Geglaceerde wortel
 • Tagliatelle, kip, paddestoelen
 • Tortellini gevuld met kaas
 • Zomerzuurkool met casselerrib

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om lichte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Lees u ook in over wat uw gemeente Eemsmond faciliteert ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.eemsmond.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Ontdek de maaltijdservices in Roodeschool voor ouderen en zoek de beste uit. Bekijk grondig beschikbare bezorgdagen en eventuele diëten. Vind uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden zullen thuis gebracht worden, steeds vaker door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de thuismaaltijd is gemakkelijk in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en zet hem op ongeveer 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit 3 mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. De meerwaarde van koelvers is super verse leveringen, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je langer bewaren, echter minder fris en smaakvol. Tafeltje dekje komt van pas op het moment dat zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dat heeft te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,60. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al voor €6,70. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Roodeschool is er al voor €8,20. Normaal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Probeer het uit met zo’n proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U kiest steeds zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online of telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Roodeschool heeft veel voordelen. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden verschaft dit meer vrije tijd en voordeel. Voor cliënten die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat senioren kwiek en energiek blijven. Met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Verder zijn ook de diepvries + koelverse menu’s sterk in kwaliteit verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Roodeschool: “bezorgen biedt perfect service in postcodegebied 9983”. Bekijk ook info over Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uiteenlopende diëten. gemalen, natriumarm, lactosevrij, zoutarm of misschien eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: maaltijden met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!