Maaltijdvoorziening Eppenhuizen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Eppenhuizen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Eppenhuizen wordt veel gebruikt door alle inwoners die door hun leeftijd of een andere oorzaak niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Eemsmond is er de keuze uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijke maaltijdservices als Mealhero, of gespecialiseerde instanties die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met zulk soort leveranciers zit er niemand zonder vitale menu’s zoals Vegetarische abdijbierschotel, Selderijgroenten, Aardappelschijfjes met peterselie of Stamppot zuurkool. Via maaltijdvoorzieningen.nl treft u maaltijddiensten en handige details wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9996
Kosten (indicatie)v.a. €6,13
Recept tipRundvlees met gegrilde groente

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Eppenhuizen

Een eigen voedingspatroon is onmisbaar voor de gezondheid. Een gezond recept met genoeg voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Kan boodschappen doen en gerechten klaarmaken niet zelfstandig als gevolg van fysieke ongemakken? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval zijn er prima maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Heeft u hulp nodig? U dient rekening te houden met verschillende subsidievormen en zorgwetten. In dit hoofdstuk verwerken we een aantal van deze wetten: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en lokale mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Eemsmond.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Eemsmond. Ontwikkeld voor bejaarden die problemen ondervinden bij het zelf runnen van een huishouden en hulp bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor hulpbehoevenden die continu zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende ouderen en ouderen met een handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij eten en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. In sommige situaties kan een familielid of vriend ondersteunen bij boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Eppenhuizen zien we ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Eppenhuizen vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Eppenhuizen? In en rondom uw woonplaats zien we relatief veel services en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Wokgroenten of Kipfilet met kruidenjus, witte rijst, wokgroenten. U kunt kiezen uit bezorgdiensten die zich focussen op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bedrijven die het eten al opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra u het schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u geen thuiszorg die hierbij een rol kan spelen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt warm aan huis geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgOosterstraat 129989 ADWarffum
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
SPAR DekkersNoorderstraat 209989 AAWarffum
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Eppenhuizen

Verscheidene zorgcentra rondom Eppenhuizen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants faciliteren gezonde gerechten zoals Wisselmenu Aspergesoep met zalm, voor scherpe prijzen. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige restaurants is het bovendien mogelijk om het aanbod thuis te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.eemsmond.nl vindt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bezoek de pagina: Dieetmaaltijden.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Eemsmond
 • (Net) nummer: 0595 (+31595)
 • Postcode: 9996
 • Lokale wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

 • Reepjes varkensvlees in jus
 • Varkensfilet in jus
 • Varkensvlees met appel in saus
 • Tortellini gevuld met kaas
 • Zuurkoolstamppot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Kiest men voor beperkte ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of betreft het permanente zorg als het toedienen van eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit welke vormen van zorg een optie zijn. Kijk naar WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat de gemeente Eemsmond aanbiedt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.eemsmond.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Analyseer de maaltijdservices in Eppenhuizen voor ouderen en kies een geschikte. Bekijk grondig bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Probeer of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, doorgaans door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd is gemakkelijk in de magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en stel de tijd in op ongeveer 6 – 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzemogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is ideaal voor ouderen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €3,70. Verse koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,00. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Eppenhuizen is er al voor €7,60. Niet zelden zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, en de persoonlijke bezorger levert de gerechten aan huis en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u tijdelijk een bezorgdienst voor eten? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bestelt altijd eigenhandig de maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Eppenhuizen heeft veel voordelen. Voor mensen die nog op eigen benen staan faciliteert dit meer rust en routine. Voor ouderen die niet zelf hun potje kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden kwiek en energiek blijven. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Eveneens zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Eppenhuizen: “bezorgen houdt in: goede ondersteuning in postcodegebied 9996”. Mogelijk interessant: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, natriumarm, zoutarm, glutenvrij en ook koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: diners met ruwweg < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!