Maaltijdvoorziening Uithuizen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Uithuizen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Uithuizen is men name interessant voor alle ouderen die door ouderdom of ernstige beperkingen niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Eemsmond kunt u kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan grote landelijke instanties als Apetito, of lokale instellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door deze unieke voorzieningen beschikt men altijd over vitale recepten als Varkensoester met champignonroomsaus, sperziebonen en aardappelpuree of Sucadelapje, bladspinazie, krieltjes. Via onze service bekijkt u eet-bedrijven en essentiële details ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9981
Kosten (indicatie)v.a. €5,99
Voorbeeld maaltijdProcureurlapje met groenten

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Uithuizen

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor voldoende energie en levenslust. Een gezond gerecht met voldoende vitaminen mag men niet overslaan. Wil naar de supermarkt gaan en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet zelfstandig ten gevolge van problemen met de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? Gelukkig kunt u een beroep doen op interessante subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden velerlei zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Daarom zoomen we in op de meest toegepaste wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en eigen mantelzorg. Soms is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Eemsmond.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Eemsmond. Bedoeld voor mensen die moeilijkheden hebben met het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappen-buddy
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor ouderen die 24/7 intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: senioren met dementie of bewoners met lichamelijke handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij het avondeten (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Misschien wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Dikwijls loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Vaak kan een partner ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd koken. In Uithuizen zijn er ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Uithuizen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Uithuizen? In de regio vinden we allerlei keukens en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. Eten zoals Spaghetti met broccoli en Hutspot met hachee. Wij onderscheiden maaltijdservices die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en bedrijven die de menu’s warm bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan adviseren wij diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u treft. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen mantelzorger die hierin uitkomst kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hierna bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
TSN ThuiszorgOudedijksterweg 39982 HCUithuizermeeden
Stichting Tafeltje-Dek-JeHoofdstraat 1109982 AJUithuizermeeden
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Uithuizen

Sommige buurthuizen rondom Uithuizen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants serveren uitstekende maaltijden zoals Kip-groenteschotel, tegen lage kosten. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om de menu’s thuis af te leveren. Op de URL www.eemsmond.nl ontdekt u meer informatie overde seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bekijk ook info over Boodschappenhulp.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Eemsmond
 • Netnummer: 0595 (+31595)
 • Postcode: 9981
 • Lokale wijk: Wijk

Smaakvolle maaltijden

 • Snijbonen met een kipfilet
 • Verse worst in jus
 • Hete Bliksem met een speklapje
 • Kipfilet in piri piri saus
 • Zalmfilet in zoete mosterdsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van eenvoudige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over zwaardere ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Vergelijk welke types zorg mogelijk zijn. Doorzoek WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Eemsmond regelt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.eemsmond.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Uithuizen voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let vooral op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De menu’s zullen thuis gebracht worden, vaak op een vast moment, door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken is gemakkelijk via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verhit de maaltijd in zo’n 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In de basis zijn er 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het handige van koelvers is maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar minder vers en verantwoord. Tafeltje dekje biedt uitkomst op het moment dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,00. Voedzame koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,10. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Uithuizen is er al voor €7,80. Veelal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Kies daarom direct voor het proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bepaald steeds zelf de gerechten (online, met de bestellijst & telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Uithuizen is zeer populair. Voor ouderen die nog op eigen benen staan resulteert dit in meer vrije tijd en structuur. Voor bejaarden die niet zelf hun potje kunnen koken is het iets noodzakelijks. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat senioren fit en vitaal blijven. Vooral de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries + koelverse menu’s in kwaliteit gestegen. Bomvol verse groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Uithuizen: “bezorgen resulteert in veel voordelen in postcodegebied 9980, 9981”. Mogelijk interessant: Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, gemalen, zoutarm, lactosevrij en niet te vergeten vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!