Maaltijdvoorziening Uithuizermeeden

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Uithuizermeeden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Uithuizermeeden is aantrekkelijk voor alle senioren die vanwege leeftijd of een lichamelijke handicap niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Eemsmond onderscheiden we tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijk actieve bedrijven zoals Eten Met Gemak, of kleinschalige instellingen die warme maaltijden voor ouderen afleveren. D.m.v. deze oplossingen heeft iedereen toegang tot verantwoorde recepten zoals Twentse gehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen, rode kool met appel en/of Hamburger, ui en champignons. Via onze service doorzoekt men eet-instellingen en praktische details aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9982
Kosten (indicatie)v.a. €6
Maaltijd ideeVarkenslapje in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Uithuizermeeden

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is essentieel voor uw vitaliteit. Een voedzame maaltijd bomvol vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Wil het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet zelfstandig ten gevolge van complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? In die situatie kunt u eens kijken naar een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn speciale subsidievormen en zorgwetten. Daarom behandelen we de belangrijkste vormen: WMO, ZVW en WLZ, en eigen mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Eemsmond.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Eemsmond. Uniek voor bejaarden die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor ouderen die continu extra zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: bejaarden met dementie of bewoners met een lichamelijke beperking. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Dikwijls loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Onder sommige omstandigheden kan familie helpen met een supermarkt bezoeken of helpen met eten en drinken. In Uithuizermeeden zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Uithuizermeeden vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Uithuizermeeden? In uw omgeving bestaan er velerlei bezorgservices en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Penne vier kazen, uitgebakken spekjes en Macaroni-gehakt schotel. U kunt kiezen voor keukens die gericht zijn op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en instellingen die de maaltijd opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan adviseren wij vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
Stichting Tafeltje-Dek-JeHoofdstraat 1109982 AJUithuizermeeden
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
SPAR DekkersNoorderstraat 209989 AAWarffum
TSN ThuiszorgOudedijksterweg 39982 HCUithuizermeeden
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
BuurtzorgOosterstraat 129989 ADWarffum
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Uithuizermeeden

Een aantal zorginstellingen in de omgeving van Uithuizermeeden bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben een aanbod verse maaltijden zoals Runderhamburger, uienjus, witlof, gekookte aardappelen, voor lage prijzen. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om het eten aan huis te bezorgen. Middels www.eemsmond.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: Subsidie.

Informatie

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Eemsmond
 • (Regio) nummer: 0595 (+31595)
 • Postcode: 9982
 • Populaire wijk: Wijk

Maaltijd suggesties

 • Babi ketjap, mihoen goreng
 • Gekruide krieltjes
 • Stamppot spruitjes met chorizo
 • Pompoensoep met vermicelli
 • Zalmfilet in zoete mosterdsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreken we over eenvoudige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of is er behoefte aan meer grondige zorg als thuiszorg?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is de zorgvraag bekend? Vergelijk welke types zorg tot de opties behoren. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Zoek ook uit wat de gemeente Eemsmond kan betekenen betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.eemsmond.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Analyseer de maaltijdservices in Uithuizermeeden voor ouderen en kies een geschikte. Houd met name rekening met beschikbare bezorgdagen en het wisselende aanbod. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, vaak door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat eenvoudig in de magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 6 – 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar minder vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is makkelijk voor mensen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €4,70. Verse koelverse maaltijden zijn er al voor €6,20. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Uithuizermeeden is er al voor €8,20. Niet zelden is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers zorgt voor meer vrijheid. Voor een test bestelt men proefpakketten. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en legt alles netjes uit.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, telefonisch of online). U houdt de regie in eigen handen (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Uithuizermeeden is ontzettend handig. Voor senioren die zelfstandig kunnen koken biedt dit meer vrijheid en gemak. Voor ouderen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten in kwaliteit gestegen. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze smaakvolle maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Uithuizermeeden: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 9982”. Lees verder over Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uiteenlopende diëten. gemalen, lactosevrij, glutenvrij, natriumarm en ook vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!