Maaltijdvoorziening De Marne

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje De Marne

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in De Marne is bedoeld voor alle ouderen die mede door leeftijd of door een lichamelijke beperking niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente De Marne onderscheiden we allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld landelijke maaltijdservices als Vers aan Tafel, of zorghuizen en restaurants die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. D.m.v. zulke voorzieningen beschikt men altijd over heerlijke recepten als Gebakken lekkerbekje met vegetarische jus, aardappelpuree, wortelen met doperwten en Andijviestamppot, speklapje. Onderstaand vindt u populaire bezorgers en essentiële voorlichting wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9961
Kosten (indicatie)v.a. €5,87
Geschikte maaltijdGepaneerde schnitzel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in De Marne

Een speciaal voedingsvoorschrift is essentieel voor de gezondheid. Een gezond recept bomvol vitaminen is daarom ook de basis. Wil een bezoekje aan de winkel en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig vanwege leeftijd en/of handicap? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor zijn er verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: goedkope maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Waar heb ik recht op? U kunt zich beroepen op meerdere wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina benaderen we deze vormen van zorg: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en lokale mantelzorg. Soms kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente De Marne.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente De Marne. Uniek voor ouderen die problemen ervaren bij het zelfredzaam blijven en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor hulpbehoevenden die continu zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere bejaarden met dementie en inwoners met een lichamelijke beperking. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Vaak gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. In sommige gevallen kan een partner ondersteunen bij boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In De Marne zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Individuele zorg
 • Raadpleeg ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice De Marne vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in De Marne? In deze gemeente zien we een aantal tafeltje dekjes en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. Denk dan aan Schnitzel mexico schotel en Omelet, kaassaus, worteltjes, gebakken aardappelen. U kunt kiezen voor organisaties met expertise op het gebied van koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die het diner opgewarmd brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra u het schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen mantelzorger die hierin uitkomst kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bekijkt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in De Marne

Verschillende woonzorgcentra in de buurt van De Marne bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants bieden heerlijke maaltijden zoals Varkensvlees, erwten, aardappelpuree, tegen een aantrekkelijke prijs. In het restaurant kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige restaurants is het mogelijk om de gerechten bij u thuis te brengen. Aan de hand van www.demarne.nl ontdekt u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bekijk ook info over Mantelzorg.

Gegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: De Marne
 • Regionummer: 0595 (+31595)
 • Hoofdpostcode: 9961
 • Populaire wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

 • Stamppot zuurkool
 • Hachee met rodekool en witte rijst
 • Kip, sperziebonen, aardappelpuree
 • Varkensfilet in jus
 • Kipfilet in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Waar heeft men behoefte aan? Doelen we op eenvoudige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we te maken met permanente ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke soorten zorg tot de opties behoren. Kijk naar WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente De Marne verzorgt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.demarne.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in De Marne voor ouderen en maak een keuze. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Kijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gebeurt zonder problemen d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel ‘m in op zo’n 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In grote lijnen zijn er drie type maaltijden: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is dagverse bereiding, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar verminderd vers en lekker. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor mensen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €4,90. Heerlijke koelverse maaltijden vindt u al vanaf €5,70. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in De Marne vindt u al vanaf €8,70. Dikwijls is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel een proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft verdere uitleg.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor een paar weken een maaltijdleverancier? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bepaald wekelijks de maaltijden die u aanspreken (online, met de bestellijst of telefonisch). U bent dus volledig flexibel (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in De Marne is ontzettend handig. Voor inwoners die nog op eigen benen staan levert dit meer rust en structuur. Voor cliënten die niet meer zelfstandig kunnen koken is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden fit en vitaal blijven. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Evenzeer zijn de diepvries + koelverse menu’s sterk in kwaliteit verbeterd. Altijd met voldoende groente, goede mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze verse maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden De Marne: “bezorgen levert veel autonomie in postcodegebied 9963, 9966”. Mogelijk interessant: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. natriumarm, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm of wellicht koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: specialiteiten met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente