Maaltijdvoorziening Zandeweer

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zandeweer

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zandeweer is aantrekkelijk voor alle mensen die mede door leeftijd of door iets anders geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Eemsmond zien we meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld grote landelijke instanties als Mealhero, of thuiszorg maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met dergelijke voorzieningen zit er niemand zonder heerlijke diners als Penne vier kazen, uitgebakken spekjes en Kalkoen in pomodorisaus, sperziebonen en gekookte aardappelen. Op deze pagina bekijkt men maaltijdservices en essentiële kennis inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9997
Kosten (indicatie)v.a. €6,14
Smaakvolle maaltijdRunderlapje in champignonsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Zandeweer

Een gebalanceerd eetpatroon is relevant voor de gezondheid. Een voedzaam recept met genoeg vitaminen is dan ook essentieel. Wil een supermarkt bezoeken en lekker kokkerellen niet meer op eigen houtje door problemen met de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? Daarvoor onderscheiden we belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt zich beroepen op velerlei (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk vertellen we wat meer over de belangrijkste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en de mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Eemsmond.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Eemsmond. Relevant voor ouderen die moeilijkheden hebben met het op eigen benen thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor inwoners die 24 uur per dag intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: bejaarden met dementie en ouderen met een lichamelijke beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het diner (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Vaak wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Dikwijls kan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen doen of samen eten. In Zandeweer kan u soms aankloppen bij vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Individuele zorg
 • Zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zandeweer vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Zandeweer? In deze gemeente kunt u kiezen uit verscheidene partijen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Rundergehaktbal met jus, gemengde groenten en witte rijst en Gehaktschotel, prei à la crème, aardappelpuree, kaas. Wij onderscheiden aanbieders die gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bedrijven die de menu’s opgewarmd bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen op ieder gewenst moment. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw eten wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder treft u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgOosterstraat 129989 ADWarffum
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
SPAR DekkersNoorderstraat 209989 AAWarffum
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Zandeweer

Diverse zorgcentra in de gemeente Zandeweer bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants faciliteren gezonde gerechten als Zalm in pestosaus, Ratatouille, Mini krieltjes paprika-tijm, voor enkele euro’s. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Af en toe is het tevens mogelijk om de maaltijden thuis af te leveren. Op de URL www.eemsmond.nl treft u details aangaande de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bekijk ook info over Maaltijdhulp.

Gegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Eemsmond
 • Regionummer: 0595 (+31595)
 • Centrale postcode: 9997
 • Populaire wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

 • Gepaneerde kalkoenschnitzel
 • Raapstelen stamppot
 • Spinazie schotel met gehaktbal
 • Snijbonen met een kipfilet
 • Zuurkoolstamppot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Doelen we op lichte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke zorgvormen te kiezen zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Zoek ook uit wat uw gemeente Eemsmond doet met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.eemsmond.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Zandeweer voor ouderen en start met bestellen. Let goed op beschikbare bezorgdagen en type maaltijden. Kijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk op een vast moment, door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk via oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verwarm het gerecht ongeveer 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In grote lijnen zijn er drie opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om super verse leveringen, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje biedt uitkomst wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,60. Dagverse/koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,10. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zandeweer bieden sommige aanbieders aan voor €8,80. Dikwijls wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Proberen? Kies eens een proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Een ouderen-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft verdere uitleg.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online en telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Zandeweer heeft veel voordelen. Voor ouderen die nog wel zelf hun potje kunnen koken resulteert dit in ongebondenheid en regelmaat. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het meer een noodzaak. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarnaast zijn ook koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze vers bereidde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Zandeweer: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 9997”. Wellicht relevant: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw individuele wensen. lactosevrij, natriumarm, gemalen, zoutarm en niet te vergeten veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!