Maaltijdvoorziening Oosternieland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oosternieland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oosternieland wordt veel gebruikt door alle mensen die door ouderdom of door iets anders niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Eemsmond is er de keuze uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan bedrijven met landelijke dekking als Maaltijdservice.nl, of gespecialiseerde vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door middel van zulk soort leveranciers heeft men de beschikking over gezonde recepten als Zalm in dillesaus of Broccoli kaassaus. Via onze service vergelijkt men aanbieders en bruikbare info over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9985
Kosten (indicatie)v.a. €6,03
Geschikte maaltijdReepjes varkensvlees in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Oosternieland

Een goed eetpatroon is aan te raden voor een vitaal lichaam. Een gezond recept vol groenten mag men niet overslaan. Kan een supermarkt bezoeken en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf wegens problemen met de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? Dan onderscheiden we een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen eten in een wijkgebouw, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Wat moet ik hiervoor doen? Er zijn verscheidene maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), als ook mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Eemsmond.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Eemsmond. Ontwikkeld voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op bewoners die doorlopend zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: senioren met dementie en senioren met fysieke ongemakken. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is de huidige zorgvraag hoog? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. In sommige gevallen kan familie helpen met naar de supermarkt gaan of helpen met eten en drinken. In Oosternieland kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer ondersteuning in huis
 • Verdere info vindt u ook op Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oosternieland vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Oosternieland? In de buurt van uw postcode vinden we verschillende bedrijven en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Preischotel met aardappelschijfjes in kaassaus of Babi pangang, Pikante groenten met ananas, Nasi goreng. U kunt kiezen uit bedrijven die zich focussen op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bedrijven die het eten warm bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u gelegen komt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen mantelzorger die hiermee kan helpen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Hierna bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgOudedijksterweg 39982 HCUithuizermeeden
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
Stichting Tafeltje-Dek-JeHoofdstraat 1109982 AJUithuizermeeden
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
SPAR DekkersNoorderstraat 209989 AAWarffum
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
BuurtzorgOosterstraat 129989 ADWarffum
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Contact opnemen kan per mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Oosternieland

Diverse bejaardentehuizen rondom Oosternieland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants hebben een aanbod complete gerechten zoals Tortellini gevuld met kaas, voor de kleine portemonnee. In het restaurant is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants is het tevens mogelijk om de gerechten aan huis te bezorgen. Via www.eemsmond.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw omgeving. Lees verder over WLZ.

Stats & Facts

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Eemsmond
 • (Regio) nummer: 0595 (+31595)
 • Centrale postcode: 9985
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

 • Spaghettischotel bolognese
 • Stroganoff du chef
 • Macaroni, groenten-tomatensaus
 • Stamppot Hutspot met worst
 • Zomerzuurkool met casselerrib

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het lichte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om meer grondige zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Doorzoek WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Check ook wat de gemeente Eemsmond aanbiedt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.eemsmond.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Oosternieland voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let vooral op bestelopties, betaalopties, klantenservice en eventuele diëten. Bekijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig door middel van oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor ongeveer ongeveer 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In grote lijnen zijn er 3 keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is super verse leveringen, maar een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar verminderd vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is perfect voor mensen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,90. Koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oosternieland vindt u al vanaf €7,90. Doorgaans betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Koop daarom snel zo’n proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Een ouderen-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een bezorgservice voor maaltijden? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bepaald wekelijks zelf de gerechten (online, telefonisch of met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Oosternieland heeft veel voordelen. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken biedt dit meer vrijheid en gemak. Voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen koken is het soms de enige oplossing. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren niet ondervoed raken. Vooral de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Vol met groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze heerlijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Oosternieland: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 9985”. Ga door naar: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, gemalen, zoutarm, lactosevrij en ook vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met niet meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!