Maaltijdvoorziening Oudeschip

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oudeschip

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oudeschip is aantrekkelijk voor alle bewoners die i.v.m ouderdom of beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Voor de gemeente Eemsmond kan men kiezen uit professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of gespecialiseerde bedrijven die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door zulke voorzieningen is iedereen verzekerd van smaakvolle maaltijden als Varkenslapje, pepersaus, erwten, spinazie, krieltjes en Gehaktballetjes in satésaus, gebakken aardappelen, sperziebonen. Op deze pagina vergelijkt u maaltijdservices en praktische informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9984
Kosten (indicatie)v.a. €6,02
Geschikte maaltijdVarkens-groenteschotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Oudeschip

Een juist voedingsvoorschrift is onmisbaar voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd vol voedingsstoffen is daarom ook de basis. Kan boodschappen kopen en gerechten klaarmaken niet langer zelfstandig als gevolg van problemen met de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? In dat geval bestaan er handige maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of wijkverpleging. Hoe werkt dit? We onderscheiden diverse wetten en subsidieregelingen. In deze paragraaf verwerken we een aantal van deze wetten: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en mantelzorg. Mogelijk kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Eemsmond.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Eemsmond. Te gebruiken door inwoners die tegen problemen aanlopen bij het zelf invullen van de huishouding en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor hulpbehoevenden die de hele dag door intensieve zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie en senioren met een lichamelijke beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis helpen met boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Oudeschip kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Bekijk ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oudeschip vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Oudeschip? In uw omgeving bestaat er de keuze uit verscheidene keukens en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Kerriesoep en Groenteschotel. Er zijn maaltijdservices die gericht zijn op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bezorgdiensten die het diner warm brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u niemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw diner wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
TSN ThuiszorgOudedijksterweg 39982 HCUithuizermeeden
Stichting Tafeltje-Dek-JeHoofdstraat 1109982 AJUithuizermeeden
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact met ons op.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Oudeschip

Sommige woonzorgcentra in en rondom Oudeschip bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken complete maaltijden als Vis in hollandaisesaus, tuttifrutti en babyworteltjes en gebakken krieltjes, voor scherpe prijzen. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe bieden ze ook de optie de menu’s te laten bezorgen. Op www.eemsmond.nl vindt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Ga door naar: ZVW.

Kerngegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Eemsmond
 • (Regio) nummer: 0596 (+31596)
 • Postcode: 9984
 • Populaire wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

 • Tagliatelleschotel met kip
 • Spagheti carbonara
 • Chili con carne, gehakt, rijst
 • Snijbonen met een kipfilet
 • Zomerzuurkool met casselerrib

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor beperkte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of spreken we over meer grondige ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Zoek uit welke vormen van zorg geschikt zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Zoek ook uit wat uw gemeente Eemsmond regelt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.eemsmond.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Oudeschip voor ouderen en kies een geschikte. Bekijk grondig beschikbare bezorgdagen en het wisselende aanbod. U kunt uitzoeken of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, doorgaans door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De maaltijd klaarmaken gaat zonder slag of stoot in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en zet hem op circa 5 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er drie keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, maar verminderd vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is praktisch wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €3,60. Gezonde koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,10. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oudeschip is verkrijgbaar vanaf €8,50. Doorgaans wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een ouderen-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om het e.e.a. uit te leggen. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft verdere uitleg.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u voor een paar weken een maaltijdleverancier? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U kiest altijd zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Oudeschip is ontzettend handig. Voor senioren die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit meer vrijheid en comfort. Voor ouderen die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Vooral deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Eveneens zijn de koelverse- en diepvriesgerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Bomvol verse groenten, goede vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Oudeschip: “bezorgen verschaft veel zelfstandigheid in postcodegebied 9979, 9984”. Lees verder over WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, lactosevrij, gemalen, glutenvrij of eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!