Maaltijdvoorziening Stitswerd

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Stitswerd

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Stitswerd is geschikt voor alle senioren die vanwege leeftijd of een andere oorzaak niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Eemsmond is er de keuze uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan grote landelijke instanties als Maaltijdservice.nl, of provinciale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door gebruik te maken van zulk soort voorzieningen zit er niemand zonder gezonde diners zoals Vegetarische notenburger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, bloemkool en/of Reepjes varkensvlees in jus. Op deze pagina vergelijkt men de verschillende services en nuttige voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9999
Kosten (indicatie)v.a. €6,15
Lekkere maaltijdDraadjesvlees in rode wijnsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Stitswerd

Een gebalanceerd voedingspatroon is onmisbaar voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner bomvol voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Lukt het boodschappen inkopen en gerechten klaarmaken niet langer zelfstandig gezien uw leeftijd en/of handicap? En beschikt u over onvoldoende geld? Dan kunt u eens kijken naar interessante maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf vertellen we wat meer over de meest toegepaste wetten: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en eigen mantelzorg. In sommige gevallen is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Eemsmond.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Eemsmond. In het leven geroepen voor inwoners die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bejaarden die doorlopend goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: bejaarden met dementie of senioren met een beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Nuttigen van de maaltijd
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Vaak gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd koken. In Stitswerd zijn er ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Persoonlijke zorg
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Stitswerd vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Stitswerd? In uw omgeving onderscheiden we verscheidene keukens en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. Eten zoals Alaska-koolvis en Penne, champignonragout, broccoli. U kunt kiezen uit aanbieders met expertise op het gebied van diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en organisaties die het eten opgewarmd brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u niemand die u ondersteunt? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het menu wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Hieronder vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgOosterstraat 129989 ADWarffum
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
SPAR DekkersNoorderstraat 209989 AAWarffum
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Stitswerd

Verschillende buurthuizen in de omgeving van Stitswerd bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants verstrekken de lekkerste maaltijden zoals Preischotel met aardappelschijfjes in kaassaus, tegen lage kosten. Hier is ook voldoende gelegenheid om te praten. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om de maaltijden te laten bezorgen. Op www.eemsmond.nl treft u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bekijk ook info over Vergelijken.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Eemsmond
 • (Regio) nummer: 0595 (+31595)
 • Hoofdpostcode: 9999
 • Lokale wijk: Wijk

Maaltijd suggesties

 • Koolvisfilet in mosterdsaus
 • Rode kool met appel
 • Wisselmenu Asperge Brabanconne
 • Babi ketjap, mihoen goreng
 • Zuurkoolstamppot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Kiest men voor tijdelijke ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we te maken met meer grondige zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is de zorgvraag bekend? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg mogelijk zijn. Kijk naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Eemsmond aanbiedt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.eemsmond.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Bekijk de maaltijdservices in Stitswerd voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let vooral op de beste- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Zoek uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, gebruikelijk door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd is gemakkelijk in de magnetron, oven of in de pan. Prik gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht ongeveer 5 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In grote lijnen zijn er 3 keuzes: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is de meest verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter verminderd fris en verantwoord. Tafeltje dekje is makkelijk voor senioren waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,50. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,10. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Stitswerd is beschikbaar vanaf €7,60. Doorgaans wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers zorgt voor meer vrijheid. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U koopt altijd de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, online en met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Stitswerd is zeer populair. Voor inwoners die zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer zelfstandigheid en regelmaat. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarnaast zijn ook koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, goede voedingsstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze complete maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Stitswerd: “bezorgen resulteert in veel autonomie in postcodegebied 9999”. Ga door naar: Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, gemalen en ook vegetarisch, eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: eten met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!