Maaltijdvoorziening Eemshaven

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Eemshaven

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Eemshaven wordt veel gebruikt door alle bejaarden die i.v.m leeftijd of door iets anders niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Eemsmond kan men kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; bedrijven met landelijke dekking als Apetito, of zorghuizen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Via deze mogelijkheden heeft men de beschikking over vitale menu’s zoals Minestronesoep of Limburgs zuurvlees, Snijbonen, Gebakken aardappelblokjes. Op dit portaal vindt u beschikbare bedrijven en praktische inlichtingen wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9979
Kosten (indicatie)v.a. €5,98
Lekkere maaltijdVarkenshaasje in pepersaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Eemshaven

Een juist voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor een vitaal lichaam. Een gezond diner met voldoende vitaminen is daarom ook de basis. Lukt het doen van boodschappen en koken niet langer zelfstandig gezien uw gezondheidsproblemen? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we interessante maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt een beroep doen op diverse (lokale) regelingen en subsidies. Daarom gaan we dieper in op een aantal van deze wetten: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en de mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Eemsmond.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Eemsmond. Ontwikkeld voor mensen die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor hulpbehoevenden die de hele dag door professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende mensen en bewoners met fysieke ongemakken. De wet biedt ook hulp bij voeding en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Meestal wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Soms kan iemand uit de sociale omgeving helpen met naar de supermarkt gaan of samen eten. In Eemshaven kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Eemshaven vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Eemshaven? In de regio vinden we verscheidene bezorgservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Donkey Kicks Chicken of Kipfilet, sperziebonen, gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor services die gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en instellingen die het diner al opgewarmd leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u treft. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw diner wordt warm geleverd, smullen maar!
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
TSN ThuiszorgOudedijksterweg 39982 HCUithuizermeeden
Stichting Tafeltje-Dek-JeHoofdstraat 1109982 AJUithuizermeeden
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Eemshaven

Een deel van de woonzorgcentra in de gemeente Eemshaven bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants hebben een aanbod ambachtelijke menu’s als Preischotel met aardappelschijfjes in kaassaus, met weinig winstmarge. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Zo nu en dan bestaat er de optie om de maaltijden te laten bezorgen. Aan de hand van www.eemsmond.nl bekijkt u locaties en gegevens over de aanwezige seniorenrestaurants. Lees verder over Vers aan Tafel.

Stats & Facts

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Eemsmond
 • Netnummer: 0596 (+31596)
 • Centrale postcode: 9979
 • Wijk: Wijk

Maaltijd ideën

 • Tortellini gevuld met kaas
 • Parijse worteltjes
 • Pastaschotel: kip met broccoli
 • Heldere boerengroentesoep
 • Zalmfilet in zoete mosterdsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreken we over beperkte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of betreft het ingrijpendere zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit welke types zorg een optie zijn. Doorzoek WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Eemsmond doet betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.eemsmond.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Eemshaven voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let goed op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en hoe groot het aanbod is. Vraag of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De gerechten kunt u thuis verwachten, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de maaltijden gebeurt zonder problemen d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en stel de tijd in op ongeveer 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er 3 smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. De meerwaarde van koelvers is dagverse bereiding, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en verantwoord. Tafeltje dekje biedt uitkomst zodra een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,50. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al voor €6,20. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Eemshaven is er al voor €9,00. Gewoonlijk zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is mogelijk de oplossing. Proberen? Kies eens een proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en geeft antwoord op vragen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U kiest altijd zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Eemshaven heeft veel voordelen. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer vrijheid en autonomie. Voor cliënten die daar meer problemen mee ondervinden is het iets noodzakelijks. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat hulpbehoevenden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Bovendien zijn de diepvries + koelverse menu’s in kwaliteit gestegen. Altijd met voldoende groente, goede vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze voedzame maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Eemshaven: “bezorgen geeft veel voordelen in postcodegebied 9979”. Bezoek de pagina: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw individuele wensen. glutenvrij, natriumarm, lactosevrij, zoutarm en ook koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: maaltijden met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!