Maaltijdvoorziening Usquert

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Usquert

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Usquert is aantrekkelijk voor alle bejaarden die mede door leeftijd of een lichamelijke beperking geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Eemsmond zijn er veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijke maaltijdservices als Uitgekookt, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Dankzij dit soort bedrijven kan men zeker zijn van heerlijke diners zoals Zalm in vissaus, wortelen een aardappelpuree en/of Runderstoofpotje, groentemix met kalkoenblokjes en aardappelpuree. Op deze pagina vindt men eet-bedrijven en belangrijke kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9988
Kosten (indicatie)v.a. €6,06
Recept tipRunderlapje in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Usquert

Een speciaal voedingsvoorschrift is belangrijk voor uw algehele gesteldheid. Een gezond gerecht vol groenten draagt hier zeker aan bij. Kan boodschappen kopen en gerechten klaarmaken niet zelfstandig als gevolg van fysieke ongemakken? En is uw inkomen beperkt? Daarvoor kunt u aanspraak doen op handige subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met diverse subsidievormen en zorgwetten. In het volgende schema benaderen we de belangrijkste vormen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en lokale mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Eemsmond.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt geregeld door de gemeente Eemsmond. Ontwikkeld voor inwoners die problemen ervaren bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor ouderen die 24 uur per dag extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende ouderen en inwoners met een lichamelijke handicap. Ook is er budget beschikbaar voor voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Dikwijls kan familie ondersteunen bij boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Usquert kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Individuele zorg
 • Meer info op o.a. mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Usquert vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Usquert? In en rondom uw woonplaats bestaan er vele keukens en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Tomatensoep met prei vg of Kip, uiensaus, appelmoes, gebakken aardappelen. U kunt kiezen voor bezorgdiensten die gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en aanbieders die de gerechten warm aan huis brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niemand die hierin uitkomst kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw eten wordt warm geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bekijkt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
SPAR DekkersNoorderstraat 209989 AAWarffum
TSN ThuiszorgOudedijksterweg 39982 HCUithuizermeeden
Stichting Tafeltje-Dek-JeHoofdstraat 1109982 AJUithuizermeeden
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
BuurtzorgOosterstraat 129989 ADWarffum
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Usquert

Een deel van de zorghuizen in de streek Usquert bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants hebben een aanbod vitale gerechten zoals Boe­ren­kool­stoof met ei, tegen een aantrekkelijke prijs. Hier is er ook ruimte voor ontmoeting. Soms bieden ze ook de optie de maaltijden te laten bezorgen. Op de URL www.eemsmond.nl ontdekt u praktische info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: Bijzondere bijstand.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Eemsmond
 • (Regio) nummer: 0595 (+31595)
 • Postcodegebied: 9988
 • Wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

 • Stamppot koolraap met appel
 • Ribkarbonade in jus
 • Rundvlees met gegrilde groente
 • Gehaktballetjes in uienjus
 • Zomerzuurkool met casselerrib

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Waar heeft men behoefte aan? Spreken we over eenvoudige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke vormen van hulp geschikt zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Zoek ook uit wat de gemeente Eemsmond faciliteert ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.eemsmond.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier selecteren

  Analyseer de maaltijdservices in Usquert voor ouderen en kies een geschikte. Houd met name rekening met bestelopties, betaalopties, klantenservice en type maaltijden. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De menu’s zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel de tijd in op ongeveer 5 – 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

U heeft eigenlijk drie smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het voordeel van koelvers is maximale versheid, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers is langer houdbaar, echter minder fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is ideaal wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,20. Koelverse gerechten zijn er al voor €6,80. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Usquert bieden sommige aanbieders aan voor €8,20. Doorgaans wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Koop daarom snel proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Zo wordt er een levering ingepland, en de eigen bezorgservice brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest steeds zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Usquert is ontzettend handig. Voor mensen die nog op eigen benen staan geeft dit extra tijd en comfort. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast een “must”. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarbij zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Usquert: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 9988”. Bezoek de pagina: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eetpatroon. gemalen, zoutarm, glutenvrij, lactosevrij en niet te vergeten veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: diners met nooit meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!