Maaltijdvoorziening Oldenzijl

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oldenzijl

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oldenzijl is ideaal voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of een handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Eemsmond zijn er velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan de grote landelijke aanbieders als Vers aan Tafel, of gespecialiseerde instanties die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Dankzij dit soort services heeft men de beschikking over lekkere menu’s als Penne pesto, kip, groene groenten en Heldere kippensoep. Hieronder vergelijkt men organisaties en essentiële info omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9986
Kosten (indicatie)v.a. €6,04
Voorbeeld maaltijdVarkenslapje in champignonsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Oldenzijl

Een uitgekiend eetpatroon is nodig voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam diner met voldoende voedingsstoffen is daarom ook de basis. Lukt naar de supermarkt gaan en koken niet 100% veilig meer door ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval kunt u eens kijken naar verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: goedkope maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt een beroep doen op meerdere maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema zoomen we in op deze zorgwetten; WMO, ZVW en WLZ, en eigen mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Eemsmond.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Eemsmond. In het leven geroepen voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor hulpbehoevenden die de hele dag door speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: senioren met dementie of bewoners met beperkingen. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Gelukkigkunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen doen of samen eten. In Oldenzijl zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Voor meer info zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oldenzijl vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Oldenzijl? In de buurt van uw postcode kunt u kiezen uit veel verschillende aanbieders en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Kapucijners met amandel en dragon, Bladspinazie, Gekookte aardappelen of Beef teriyaki, Tjap tjoy, Gele rijst. U kunt kiezen voor organisaties die gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en keukens die uw maal opgewarmd leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u treft. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder treft u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgOudedijksterweg 39982 HCUithuizermeeden
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
Stichting Tafeltje-Dek-JeHoofdstraat 1109982 AJUithuizermeeden
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
SPAR DekkersNoorderstraat 209989 AAWarffum
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
BuurtzorgOosterstraat 129989 ADWarffum
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Oldenzijl

Verschillende zorghuizen rondom Oldenzijl bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde gerechten zoals Macaroni, groenten-tomatensaus, voor scherpe prijzen. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie de specialiteiten thuis af te leveren. Op www.eemsmond.nl checkt u aanvullende info over de aanwezige seniorenrestaurants. Ga door naar: Thuiszorg.

Belangrijke info

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Eemsmond
 • (Regio) nummer: 0595 (+31595)
 • Centrale postcode: 9986
 • Populaire wijk: Wijk

Maaltijd ideën

 • Poffertjes met poedersuiker
 • Heldere kippensoep
 • Vegetarische lasagna, spinazie
 • Stamppot Witlof met gehakt
 • Zomerzuurkool met casselerrib

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor tijdelijke zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan zwaardere ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke vormen van zorg beschikbaar zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Zoek ook uit wat uw gemeente Eemsmond kan betekenen ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.eemsmond.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Bekijk de maaltijdservices in Oldenzijl voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let op belangrijk dingen zoals: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en beschikbare diëten. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De menu’s worden aan huis bezorgd, in de regel door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verhit de maaltijd in circa 6 – 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Feitelijk zijn er 3 mogelijkheden: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is de meest verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter minder fris en verantwoord. Tafeltje dekje is handig in het geval dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €4,20. Koelverse gerechten zijn beschikbaar vanaf €6,20. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oldenzijl is verkrijgbaar vanaf €7,70. Meestal is dit inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Kies daarom direct voor proef bestellingen (pakketten). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en geeft een toelichting.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u slechts tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U selecteert steeds persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Oldenzijl is zeer populair. Voor ouderen die nog wel zelf hun potje kunnen koken levert dit extra tijd en structuur. Voor bewoners die daar meer problemen mee ondervinden is het soms de enige oplossing. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarbij zijn de diepvries- en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Oldenzijl: “bezorgen verschaft veel voordelen in postcodegebied 9986”. Lees verder over WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw diëten en allergieën. gemalen, natriumarm, zoutarm, glutenvrij of wellicht koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: specialiteiten met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!