Maaltijdvoorziening Warffum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Warffum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Warffum biedt uitkomst voor alle mensen die mede door ouderdom of door een lichamelijke beperking geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Eemsmond kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijke bezorgservices zoals Uitgekookt, of provinciale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door gebruik te maken van dergelijke bedrijven kan iedereen weer genieten van uitstekende diners als Omelet champignon in Provencaalse saus, Parijse worteltjes, Aardappelpuree of Kipgehaktballetjes in jus met stamppot prei. Op dit portaal treft u maaltijddiensten en nuttige gegevens ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9989
Kosten (indicatie)v.a. €6,07
Geschikte maaltijdRundvlees in tijmsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Warffum

Een goed voedingsvoorschrift is relevant voor uw vitaliteit. Een voedzaam diner vol groenten staat hierbij centraal. Kan boodschappen kopen en lekker kokkerellen niet meer op eigen houtje wegens problemen met de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Dan kunt u gebruik maken van interessante subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: een vaste korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met verschillende subsidievormen en zorgwetten. In het volgende schema vertellen we wat meer over de meest toegepaste wetten: ZVW, WLZ en WMO, en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Eemsmond.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Eemsmond. Ontwikkeld voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Korting op een maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor inwoners die permanent intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: bejaarden met dementie en senioren met een beperking. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Gelukkigkan een familielid of vriend ondersteunen bij boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Warffum kan u soms aankloppen bij vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Meer info op o.a. Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Warffum vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Warffum? In de buurt van uw postcode bestaat er de keuze uit een aantal services en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Heldere boerengroentesoep of Tongschar-zalmrol met hollandaisesaus, gekookte aardappelen, broccoli. U kunt kiezen voor aanbieders die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en keukens die uw avondmaaltijd opgewarmd brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niet iemand die hiermee kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm gebracht, smullen maar!
 • Onderstaand bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR DekkersNoorderstraat 209989 AAWarffum
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
BuurtzorgOosterstraat 129989 ADWarffum
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
TSN ThuiszorgOudedijksterweg 39982 HCUithuizermeeden
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur dan een bericht.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Warffum

Een aantal verzorgingstehuizen in de omgeving Warffum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants hebben voedzame maaltijden zoals Vegetarische balletjes in satésaus, Tjap tjoy, Nasi goreng, voor scherpe prijzen. Op deze plek kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants bestaat er de optie om de specialiteiten af te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.eemsmond.nl vindt u details aangaande de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Mogelijk interessant: Proefpakket.

Gegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Eemsmond
 • Regionummer: 0595 (+31595)
 • Centrale postcode: 9989
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Maaltijd ideën

 • Stamppot spitskool met kaas
 • Varkenslapje in jus
 • Draadjesvlees in rode wijnsaus
 • Varkenshaasje in pepersaus
 • Zomerzuurkool met casselerrib

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Om wat voor zorg gaat het? Spreekt met van beperkte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over ingrijpendere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Check welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Achterhaal ook wat de gemeente Eemsmond faciliteert met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.eemsmond.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Warffum voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. Zoek uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De maaltijden kunt u thuis verwachten, tegenwoordig door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de maaltijd gaat zonder slag of stoot in de magnetron, oven of in de pan. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in tussen de 6 en 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Feitelijk zijn er 3 smaken: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is dagverse bereiding, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is perfect op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,10. Koelverse gerechten zijn er al vanaf €5,60. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Warffum is verkrijgbaar vanaf €9,00. Normaal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice kan de oplossing zijn. De dienst zelf proberen kan met een proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Uw maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor verdere informatie. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger levert de gerechten aan huis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U selecteert steeds eigenhandig de maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). Altijd geheel vrijblijvend (geen minimale afname).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Warffum is zeer populair. Voor mensen die zelfstandig kunnen koken geeft dit ongebondenheid en routine. Voor bewoners die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Vooral de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Bovendien zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Bomvol verse groenten, goede mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Warffum: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 9989”. Mogelijk interessant: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw diëten en allergieën. natriumarm, gemalen, zoutarm, lactosevrij of koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!