Maaltijdvoorziening Kantens

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Kantens

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Kantens biedt uitkomst voor alle bejaarden die door ouderdom of door iets anders niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Eemsmond zien we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over de bekende landelijke leveranciers als Uitgekookt, of kleinschalige instellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door deze betrouwbare instellingen kan iedereen weer genieten van lekkere menu’s als Zuurkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst en Pangafilet in Provencaalse saus, Parijse worteltjes, Aardappelpuree. Onderstaand leest men meer over leveranciers en nuttige voorlichting inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9995
Kosten (indicatie)v.a. €6,12
Voorbeeld maaltijdRundvlees in basilicumsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Kantens

Een goed voedingspatroon is aan te raden voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam gerecht met voldoende voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Gaat het boodschappen inkopen en koken niet meer door gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar prima subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? U kunt aankloppen bij velerlei wetten en regelingen (subsidie). Hieronder vertellen we wat meer over de meest toegepaste wetten: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en mantelzorg. In sommige gevallen kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Eemsmond.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Eemsmond. Te gebruiken door mensen die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bejaarden die continu speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie of mensen met lichamelijke beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • toezicht bij eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. In sommige gevallen kan een partner helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Kantens kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Bezoek ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Kantens vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Kantens? In de regio vinden we een aantal aanbieders en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Kip in roomsaus of Kipfilet met kippenjus, rodekool met appeltjes en aardappelpuree. U kunt kiezen uit bezorgdiensten die zich focussen op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en organisaties die het diner opgewarmd bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niemand die hierbij een rol kan spelen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bekijkt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgOosterstraat 129989 ADWarffum
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
SPAR DekkersNoorderstraat 209989 AAWarffum
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Kantens

Diverse bejaardentehuizen in de omgeving Kantens bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants serveren verse maaltijden zoals Kip gehakt cordon bleu met vleesjus, gekookte aardappelen, spinazie, voor enkele euro’s. In zo’n omgeving kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Af en toe bestaat er de mogelijkheid om de maaltijden thuis te laten bezorgen. Middels www.eemsmond.nl vindt u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw omgeving. Bekijk ook info over Kant en klaar maaltijden.

Gegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Eemsmond
 • Regionummer: 0595 (+31595)
 • Postcode: 9995
 • Lokale wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

 • Procureurlapje met groenten
 • Varkenssteak in jus
 • Roerei met spinazie à la crème
 • Braadworst in barbecuesaus
 • Zuurkoolstamppot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Kiest men voor kortstondige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over permanente zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Informeer naar welke soorten zorg mogelijk zijn. Doorzoek WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat de gemeente Eemsmond doet ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.eemsmond.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Kantens voor ouderen en kies een geschikte. Let op belangrijk dingen zoals: bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Bekijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw menu’s kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door uw eigen bezorger. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verhit de maaltijd in circa 5 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

U heeft eigenlijk drie opties: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is de meest verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt fris en gezond. Tafeltje dekje is ideaal in het geval dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €4,10. Dagverse/koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,50. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Kantens bieden sommige aanbieders aan voor €7,90. Normaliter zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. Probeer het uit met een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger levert alles netjes af en geeft verdere uitleg.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdleverancier? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest altijd zelfstandig de maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen contract).


Dieetmaaltijden aan huis in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Kantens is een ware uitkomst. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen faciliteert dit meer rust en regelmaat. Voor inwoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat hulpbehoevenden fit en vitaal blijven. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Kantens: “bezorgen verschaft veel zelfstandigheid in postcodegebied 9995”. Ga door naar: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, zoutarm, glutenvrij, lactosevrij en niet te vergeten eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!