Maaltijdvoorziening Terschelling

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Terschelling

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Terschelling is ideaal voor alle bewoners die mede door ouderdom of een handicap niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Terschelling kan men kiezen uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn de bekende landelijke leveranciers als Vers aan Tafel, of zorghuizen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. D.m.v. dergelijke voorzieningen kan men zeker zijn van vitale diners als Nasi goreng, quorn, satésaus of Aardappelgratin. Op dit portaal treft u aanbieders en bruikbare info omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Regio-code0562 (+31562)
Postcode8881
Kosten (indicatie)v.a. €5,28
Lekkere maaltijdRunderlapje in champignonsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Terschelling

Een bepaald voedingspatroon is cruciaal voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner met genoeg voedingsstoffen staat hierbij centraal. Wil een bezoekje aan de winkel en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer ten gevolge van fysieke ongemakken? En is uw inkomen beperkt? In die situatie zijn er bruikbare subsidies / maaltijd regelingen. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Waar heb ik recht op? Er zijn velerlei wetten en subsidieregelingen. Daarom bespreken we deze zorgwetten; wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en de mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Terschelling.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Terschelling. Ontwikkeld voor bewoners die problemen ondervinden bij het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die de hele dag door extra zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende senioren of inwoners met een handicap. Ook is er budget beschikbaar voor de maaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toediening van eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • eten in de mond stoppen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Terschelling staan ook vrijwilligers klaar als aanvulling op de mantelzorg.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Raadpleeg ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Terschelling vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Terschelling? In de buurt van uw postcode vinden we vele keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Venkelsoep met dille en Kippenvlees in kerriesaus. Er zijn keukens met een ruim aanbod koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die uw maal opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u gelegen komt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u niemand die hierbij een rol kan spelen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm aan huis geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hierna treft u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
Smakelijk KookserviceOude Oosterstraat 148911 LDLeeuwarden
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
BuurtzorgAchlumerdijk 2 B8862 AJHarlingen
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
SPAR Cupido TerschellingLies 158895 KPLies
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Terschelling

Sommige buurthuizen in de streek Terschelling bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants voeren een assortiment vitale maaltijden als Gebakken witvis, tegen lage kosten. Bij dit ontmoetingspunt is ook voldoende gelegenheid om te praten. Zo nu en dan is het mogelijk om de gerechten thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.terschelling.nl bekijkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die er zijn. Lees verder over Kant en klaar maaltijden.

Stats & Facts

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Terschelling
 • Regionummer: 0562 (+31562)
 • Hoofdpostcode: 8881
 • Populaire wijk: West-Terschelling

Lekkere maaltijden

 • Tortellini gevuld met kaas
 • Varkenslapjes in jus
 • Gebonden mosterdsoep
 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Eieromelet in kaassaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Gaat u voor beperkte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan permanente ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Bekijk welke vormen van zorg te kiezen zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Terschelling kan betekenen omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.terschelling.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Terschelling voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Analyseer punten als de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het assortiment. Vind uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De maaltijden kunt u thuis verwachten, altijd door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht ongeveer 5 – 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. De meerwaarde van koelvers is maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar minder vers en smaakvol. Tafeltje dekje is zeer geschikt op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €5,30. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al voor €7,40. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Terschelling kan u al bestellen vanaf €8,10. Dikwijls is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice is dan ideaal. Proberen? Kies eens proefpakketten. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een bezorgservice voor maaltijden? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bestelt steeds persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). U hebt dus geen verplichtingen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Terschelling is zeer populair. Voor cliënten die zichzelf kunnen redden biedt dit meer rust en autonomie. Voor senioren die niet zelf hun potje kunnen koken is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden niet ondervoed raken. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Tevens zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Terschelling: “bezorgen houdt in: veel vrijheid in postcodegebied 8880, 8881”. Wellicht relevant: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uiteenlopende diëten. zoutarm, lactosevrij, gemalen, natriumarm of wellicht koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: eten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente