Maaltijdvoorziening Baaiduinen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Baaiduinen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Baaiduinen is men name interessant voor alle inwoners die door hun leeftijd of een andere oorzaak niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Binnen de gemeente Terschelling zijn er veel maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan de grote landelijke aanbieders als Eten Met Gemak, of thuiszorg services die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. D.m.v. deze diensten kan men zeker zijn van verantwoorde menu’s zoals Procureurlapje met groenten en Slavink met champignonroomsaus, sperziebonen en gele rijst. Op dit portaal bekijkt u eet-instellingen en essentiële info aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Regio-code0562 (+31562)
Postcode8884
Kosten (indicatie)v.a. €5,57
Lekkere maaltijdGebonden rundvleessoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Baaiduinen

Een eigen eetpatroon is relevant voor uw vitaliteit. Een voedzame maaltijd bomvol voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Gaat het boodschappen inkopen en het bereiden van een maaltijd niet meer op eigen houtje omwille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En heeft u laag inkomen? Dan kunt u gebruik maken van bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. Hieronder vertellen we wat meer over de populairste vormen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en persoonlijke mantelzorg. In sommige gevallen is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Terschelling.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Terschelling. Te gebruiken door bewoners die problemen ondervinden bij het zelf runnen van een huishouden en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op mensen die de hele dag door zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie of mensen met een lichamelijke beperking. Deze wet is er ook voor hulp bij het diner (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Gelukkigkan familie ondersteunen bij boodschappen kopen of samen eten. In Baaiduinen staan ook vrijwilligers klaar die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Raadpleeg ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Baaiduinen vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Baaiduinen? In deze streek zien we relatief veel firma’s en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Gebakken heek in botersaus, Gesmoorde prei, Gekookte aardappelen en Varkensreepjes met satésaus, taugé-kool-paprikamix en witte rijst. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en services die het eten opgewarmd bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw diner wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hierna treft u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
Palet – VrijheidswijkCanadezenlaan 212-2148923 ABLeeuwarden
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
SPAR Cupido TerschellingLies 158895 KPLies
BuurtzorgEmmakade 598921 AGLeeuwarden
Smakelijk KookserviceOude Oosterstraat 148911 LDLeeuwarden
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Baaiduinen

Verscheidene zorgcentra in de streek Baaiduinen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants bieden gezonde maaltijden zoals Kabeljauw in kruidensaus, tegen lage kosten. Bij dit ontmoetingspunt is ook voldoende gelegenheid om te praten. Af en toe is het ook mogelijk om de maaltijden aan huis te bezorgen. Op de website www.terschelling.nl ontdekt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: Koelverse maaltijden.

Informatie

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Terschelling
 • (Regio) nummer: 0562 (+31562)
 • Postcode: 8884
 • Populaire wijk: West-Terschelling

Lekkere maaltijden

 • Volkoren macaronischotel
 • Slavink in uienjus
 • Champignonsoep met rundvlees
 • Broccoli rollade schotel
 • Spinaziestamppot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Kiest men voor kortstondige ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan permanente zorg als hulp bij toedienen?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Vergelijk welke manieren van (thuis)zorg te kiezen zijn. Informeer over WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat uw gemeente Terschelling aanbiedt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.terschelling.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Baaiduinen voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let op belangrijk dingen zoals: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en type maaltijden. Vraag of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen zullen thuis gebracht worden, in de regel door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en zet hem op ongeveer 5 – 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In beginsel spreken we over 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje is perfect in situaties waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,00. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al vanaf €5,60. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Baaiduinen koopt u voor circa €9,00. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Zo’n maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere kennismaking. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en geeft antwoord op vragen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U selecteert steeds zelf de gerechten (telefonisch, online & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Baaiduinen heeft veel voordelen. Voor senioren die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit meer vrije tijd en regelmaat. Voor cliënten die niet zelf hun potje kunnen koken is het soms de enige oplossing. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Ook zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds beter. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Baaiduinen: “bezorgen biedt veel autonomie in postcodegebied 8884”. Bezoek de pagina: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uiteenlopende diëten. zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, gemalen en ook eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: menu’s met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!