Maaltijdvoorziening Hoorn

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hoorn

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hoorn is men name interessant voor alle senioren die i.v.m leeftijd of een handicap niet zelf kunnen koken. Binnen de gemeente Terschelling zijn er diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijke instellingen als Apetito, of provinciale services die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. D.m.v. soortgelijke leveranciers heeft men de beschikking over gezonde maaltijden zoals Kip in crèmesaus, broccoli, aardappelpuree of Groentemix, kormasaus, basmatirijst. Via maaltijdvoorzieningen.nl bekijkt men eetpunten en belangrijke kennis wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Regio-code0562 (+31562)
Postcode8896
Kosten (indicatie)v.a. €5,64
Maaltijd ideeMacaroni-gehakt schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Hoorn

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is essentieel voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam recept vol mineralen moet dan ook het streven zijn. Lukt boodschappen doen en koken niet meer zelf wegens complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? Dan bestaan er handige maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe werkt dit? U dient rekening te houden met meerdere zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hierna benaderen we de belangrijkste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Mogelijk heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Terschelling.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Terschelling. Uniek voor bejaarden die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor inwoners die continu extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende senioren en senioren met een fysiek ongemak. Tevens is er financiële ruimte voor voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is er reeds een hoge zorgvraag? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Gewoonlijk ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Vaak kan een vriend of kennis helpen met naar de supermarkt gaan of helpen met eten en drinken. In Hoorn kan u soms aankloppen bij vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hoorn vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Hoorn? In deze gemeente vinden we verschillende services en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Kipstukjes in mosterdsaus en Spitskoolschotel en aardappelpuree. Er zijn keukens met expertise op het gebied van vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en maaltijdservices die uw avondmaaltijd warm aanleveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan adviseren wij koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw diner wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hieronder treft u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
BuurtzorgOedsmawei 18a9001 ZJGrou
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
SPAR Cupido TerschellingLies 158895 KPLies
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
Palet – VrijheidswijkCanadezenlaan 212-2148923 ABLeeuwarden
Smakelijk KookserviceOude Oosterstraat 148911 LDLeeuwarden
Zorggroep – Nij Friesma HiemOostergoostraat 52-549001 CMGrou
ComfortzorgNijlânsdyk 738931 EPLeeuwarden
BuurtzorgEmmakade 598921 AGLeeuwarden
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Hoorn

Sommige zorghuizen rondom Hoorn bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants hebben een aanbod smaakvolle maaltijden als Raapstelen stamppot met beenham, tegen een aantrekkelijke prijs. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. Doorgaans is het bovendien mogelijk om het aanbod af te halen of te laten bezorgen. Via www.terschelling.nl checkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Klik verder naar Apetito.

Belangrijke info

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Terschelling
 • (Regio) nummer: 0562 (+31562)
 • Centrale postcode: 8896
 • Wijk: West-Terschelling

Voorbeeld maaltijden

 • Stukjes rundvlees in saus
 • Gestoofde peertjes
 • Reepjes kalkoenvlees in saus
 • Kibbeling met kruidendip
 • Spinaziestamppot, omelet

Steden in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreken we over lichte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over ingrijpendere ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Zoek uit welke types zorg te kiezen zijn. Informeer over WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Terschelling doet betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.terschelling.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Bekijk de maaltijdservices in Hoorn voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let goed op beschikbare bezorgdagen en de variatie in gerechten. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De menu’s zullen thuis geleverd worden, vaak door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig in de magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in een kleine 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Feitelijk zijn er 3 keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is handig voor ouderen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,10. Koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hoorn kan u al bestellen vanaf €9,00. Normaliter wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Voor een test bestelt men een proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Een maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor verdere informatie. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men bepaald altijd persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Hoorn kent vele pluspunten. Voor bejaarden die zelf de boodschappen doen en koken resulteert dit in extra tijd en gemak. Voor inwoners die niet meer naar de winkel kunnen is het bijna een vereiste. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die geven dat ouderen fit en vitaal blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarnaast zijn ook koelverse en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze voedzame maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Hoorn: “bezorgen resulteert in veel vrijheid in postcodegebied 8896”. Mogelijk interessant: Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eetpatroon. glutenvrij, zoutarm, gemalen, lactosevrij of koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met nooit meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!