Maaltijdvoorziening Lies

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Lies

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Lies is men name interessant voor alle mensen die vanwege leeftijd of door iets anders niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Terschelling onderscheiden we steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijke maaltijdservices als Mealhero, of provinciale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Middels zulke oplossingen zit er niemand zonder gezonde menu’s zoals Rundermedaillons met béarnaisesaus, gemengde groenten en aardappelpuree en/of Kip satésaus, Atjar ananas, Nasi goreng. Op deze pagina leest men meer over populaire bezorgers en bruikbare details ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Regio-code0562 (+31562)
Postcode8895
Kosten (indicatie)v.a. €5,63
Geschikte maaltijdGekarameliseerde witlof

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Lies

Een uitgekiend voedingspatroon is nodig voor de gezondheid. Een gezond gerecht vol vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Lukt een bezoekje aan de winkel en het bereiden van een maaltijd niet zelfstandig als gevolg van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En moet u met weinig rondkomen? Dan kunt u een beroep doen op belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: een vaste korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We onderscheiden verschillende subsidievormen en zorgwetten. In dit hoofdstuk bespreken we de meest toegepaste wetten: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en mantelzorg. Wellicht is er ook ruimte voor bijzondere bijstand in de gemeente Terschelling.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Terschelling. Bedoeld voor senioren die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor hulpbehoevenden die continu zorg in de nabijheid of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: ouderen met dementie of ouderen met lichamelijke handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toediening van eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Dikwijls wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving helpen met naar de supermarkt gaan of helpen met eten en drinken. In Lies zien we ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Persoonlijke zorg
 • Raadpleeg ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Lies vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Lies? In de regio bestaat er de keuze uit een aantal bezorgservices en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. Denk dan aan Gekookte aardappels of Doperwtje wortel kippenpoot schotel. U kunt kiezen uit services met expertise op het gebied van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en services die uw avondmaaltijd al opgewarmd leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u gelegen komt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u ondersteunt? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw diner wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR Cupido TerschellingLies 158895 KPLies
Zorggroep – Nij Friesma HiemOostergoostraat 52-549001 CMGrou
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
BuurtzorgEmmakade 598921 AGLeeuwarden
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
ComfortzorgNijlânsdyk 738931 EPLeeuwarden
Palet – VrijheidswijkCanadezenlaan 212-2148923 ABLeeuwarden
Smakelijk KookserviceOude Oosterstraat 148911 LDLeeuwarden
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact op via email.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Lies

Een aantal buurthuizen in en rondom Lies bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants verstrekken gezonde gerechten als Varkenslapje in jus, voor scherpe prijzen. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie het eten thuis te laten bezorgen. Middels www.terschelling.nl treft u handige info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bekijk ook info over Vergelijken.

Feiten

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Terschelling
 • Netnummer: 0562 (+31562)
 • Postcodegebied: 8895
 • Lokale wijk: West-Terschelling

Maaltijd suggesties

 • Spaghetti Bolognese, kaas
 • Chinese wokschotel
 • Gehakt, prei, aardappelpuree
 • Kabeljauw in kruidensaus
 • Spinaziestamppot, omelet

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat is het precieze probleem? Doelen we op eenvoudige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om permanente ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke zorgvormen geschikt zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Zoek ook uit wat de gemeente Terschelling te bieden heeft inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.terschelling.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Beoordeel de maaltijdservices in Lies voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Neem zaken in acht als: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en beschikbare diëten. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De bestellingen kunt u thuis verwachten, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

U heeft eigenlijk drie keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het voordeel van koelvers is de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje is ideaal op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,90. Dagverse/koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,10. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Lies vindt u al vanaf €8,70. Doorgaans is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefpakket. Vul het formulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de regionale bezorger levert alles netjes af en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u gedurende een paar weken/maanden bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bepaald steeds persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen abonnement).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Lies is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die nog wel zelf hun potje kunnen koken levert dit meer vrijheid en routine. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het haast een “must”. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tevens zijn ook de diepvries + koelverse menu’s in kwaliteit gestegen. Bomvol verse groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze complete maaltijden doet u gewoon in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Lies: “bezorgen resulteert in veel voordelen in postcodegebied 8895”. Bezoek de pagina: Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen voedingspatroon. zoutarm, natriumarm, gemalen, lactosevrij en ook vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!