Maaltijdvoorziening Harlingen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Harlingen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Harlingen is aantrekkelijk voor alle hulpbehoevenden die door hun leeftijd of ernstige beperkingen tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Harlingen is er de keuze uit tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere bedrijven met landelijke dekking als Mealhero, of thuiszorg vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door middel van deze voorzieningen heeft men de beschikking over vitale recepten als Kipfilet, sperziebonen, gekookte aardappelen of Tomatensoep met balletjes. Op deze website treft u leveranciers en waardevolle inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Regio-code0517 (+31517)
Postcode8861
Kosten (indicatie)v.a. €5,2
Recept tipRunderlapje in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Harlingen

Een eigen voedingspatroon is essentieel voor een vitaal lichaam. Een gezond diner met voldoende voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Kan het boodschappen inkopen en uw potje klaarmaken niet eigenhandig wegens leeftijd en/of handicap? En heeft u laag inkomen? In dat geval kunt u aanspraak doen op een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op verschillende zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk benaderen we deze zorgwetten; Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Harlingen.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Harlingen. In het leven geroepen voor senioren die hulpvragen hebben bij het zelf runnen van een huishouden en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bejaarden die 24 uur per dag zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende ouderen en inwoners met fysieke ongemakken. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Het eten in de mond stoppen
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Over het algemeen ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. In sommige gevallen kunnen vrienden helpen met kleine boodschappen doen of helpen bij het eten. In Harlingen staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Bezoek ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Harlingen vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Harlingen? In deze streek kunt u kiezen uit flink wat organisaties en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Gebakken lekkerbekje met vegetarische jus, aardappelpuree, wortelen met peterselie en Groentemix, kormasaus, basmatirijst. U kunt kiezen voor services die zich focussen op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en leveranciers die de menu’s opgewarmd bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u geen mantelzorger die u ondersteunt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm aan huis geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager ZijlstraVoorstraat 278861 BDHarlingen
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
Catering de SeniorieMidlumerlaan 53a8861 JHHarlingen
Zorggroep – Nij BethaniëNij Bethanie 18851 EJTzummarum
SPAR TolsmaVan Camminghaweg 228822 WDArum
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
BuurtzorgAchlumerdijk 2 B8862 AJHarlingen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact op via email.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Harlingen

Verscheidene verzorgingstehuizen in de buurt van Harlingen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants serveren verantwoorde gerechten zoals Varkenslapje met mosterdjus, andijvie en gekookte aardappelen, voor enkele euro’s. In het restaurant is ook voldoende gelegenheid om te praten. Soms bestaat er de mogelijkheid om het eten af te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.harlingen.nl leest u locaties en gegevens over de aanwezige seniorenrestaurants. Bekijk ook info over Thuiszorg.

Gegevens

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Harlingen
 • Netnummer: 0517 (+31517)
 • Postcodegebied: 8861
 • Lokale wijk: Harlingen

Smaakvolle maaltijden

 • Penne, champignonragout, broccoli
 • Tomatensoep met balletjes
 • Broccoli kaassaus
 • Appelcompote
 • Gebakken kibbeling

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Kiest men voor eenvoudige ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we het over ingrijpendere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Bekijk WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat de gemeente Harlingen verzorgt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.harlingen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Harlingen voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: beschikbare bezorgdagen en het assortiment. Vind uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verhit de maaltijd in ongeveer 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er drie opties: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor senioren waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type eten. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,50. Gezonde koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,60. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Harlingen kan u al bestellen vanaf €7,00. In algemene zin zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Koop daarom snel proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U kiest steeds zelf de gerechten (telefonisch, online of met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (zonder contract).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Harlingen is een ware uitkomst. Voor cliënten die nog op eigen benen staan biedt dit ongebondenheid en structuur. Voor bewoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Met name de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm vooruitgegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het verwarmen van deze de lekkerste maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Harlingen: “bezorgen verschaft veel zelfstandigheid in postcodegebied 8860, 8861, 8862”. Mogelijk interessant: WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eetpatroon. glutenvrij, gemalen, lactosevrij, zoutarm en ook vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente