Maaltijdvoorziening Hee

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hee

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hee is geschikt voor alle bejaarden die door hun leeftijd of door iets anders niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Terschelling onderscheiden we allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijke maaltijdservices als Maaltijdservice.nl, of provinciale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Middels deze unieke mogelijkheden kan men zeker zijn van uitstekende recepten als Rundersaucijs in jus en Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, aardappelpuree met persillade, gemengde groente. Op deze website treft men populaire bezorgers en handige voorlichting aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Regio-code0562 (+31562)
Postcode8882
Kosten (indicatie)v.a. €5,55
Geschikte maaltijdKruudmoes met gortepap

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Hee

Een juist voedingsvoorschrift is essentieel voor de gezondheid. Een gezond gerecht met voldoende voedingsstoffen staat hierbij centraal. Gaat het boodschappen inkopen en het bereiden van een maaltijd niet meer op eigen houtje omwille van gezondheidsproblemen? En is uw inkomen beperkt? In die situatie kunt u gebruik maken van bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Heeft u hulp nodig? Er zijn een aantal wetten en regelingen (subsidie). Daarom vertellen we wat meer over deze vormen van zorg: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en eigen mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Terschelling.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Terschelling. Relevant voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor hulpbehoevenden die doorlopend intensieve zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: bejaarden met dementie of senioren met een lichamelijke beperking. Deze wet is er ook voor hulp bij het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Vaak kan een vriend of kennis helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Hee zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Extra handjes in huis
 • Voor meer info zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hee vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Hee? In uw omgeving zien we een aantal organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Pittige Thaise soep en Kipragout champignons. Er zijn services die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die de gerechten warm aanleveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra u het schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u geen thuiszorg die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hierna vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
Palet – VrijheidswijkCanadezenlaan 212-2148923 ABLeeuwarden
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
SPAR Cupido TerschellingLies 158895 KPLies
BuurtzorgEmmakade 598921 AGLeeuwarden
Smakelijk KookserviceOude Oosterstraat 148911 LDLeeuwarden
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Hee

Diverse zorghuizen in de omgeving van Hee bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een apart buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants faciliteren ambachtelijke gerechten zoals Boeren kippenragout en aardappelpuree met tuinkruiden, voor enkele euro’s. Hier is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Soms is het tevens mogelijk om de maaltijden thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.terschelling.nl checkt u meer informatie overde seniorenrestaurants die er zijn. Bekijk ook info over Proefpakket.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Terschelling
 • (Regio) nummer: 0562 (+31562)
 • Postcodegebied: 8882
 • Populaire wijk: West-Terschelling

Maaltijd ideën

 • Schnitzel mexico schotel
 • Gehakt in roomsaus
 • Gehaktballetjes in satésaus
 • Kibbeling met kruidendip
 • Spinaziestamppot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Kiest men voor beperkte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het permanente zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Doorzoek welke zorgvormen een optie zijn. Zoek naar WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat de gemeente Terschelling aanbiedt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.terschelling.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Hee voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let vooral op bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De bestellingen zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig via oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de instellingen op 600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 6 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In grote lijnen zijn er drie smaken: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar beperkt vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is makkelijk voor senioren waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €3,90. Dagverse/koelverse maaltijden vindt u al vanaf €5,90. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hee is beschikbaar vanaf €7,90. Dikwijls is dit inclusief bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de eigen bezorgservice brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U kiest wekelijks persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Hee kent vele pluspunten. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken biedt dit extra tijd en routine. Voor inwoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden in kwaliteit gestegen. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Hee: “bezorgen verschaft perfect service in postcodegebied 8882”. Bekijk ook info over Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, natriumarm, zoutarm, glutenvrij of vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: maaltijden met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!