Maaltijdvoorziening Landerum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Landerum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Landerum is er voor alle mensen die i.v.m leeftijd of een lichamelijke handicap tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Terschelling is er de keuze uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn de bekende landelijke leveranciers als Vers aan Tafel, of provinciale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Dankzij zulke mogelijkheden zit er niemand zonder heerlijke diners zoals Kip op Brabantse wijze, Parijse worteltjes, Aardappelpuree en Varkenssaucijs in jus. Hieronder bekijkt u aanbieders en praktische voorlichting aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Regio-code0562 (+31562)
Postcode8893
Kosten (indicatie)v.a. €5,61
Recept tipKippenbout. Bonne femme

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Landerum

Een gebalanceerd maaltijdplan is noodzakelijk voor uw vitaliteit. Een voedzaam diner met voldoende groenten is daarom ook de basis. Wil naar de supermarkt gaan en gerechten klaarmaken niet meer zelf gezien uw problemen met de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? In dat geval onderscheiden we belangrijke subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op velerlei zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina vertellen we wat meer over een aantal van deze wetten: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en mantelzorg. Soms is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Terschelling.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Terschelling. Relevant voor mensen die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en hulp bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor bewoners die continu speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende bejaarden of hulpbehoevenden met een fysiek ongemak. Ook relevant bij een hulpvraag rondom eten en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Over het algemeen gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Soms kunnen vrienden helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Landerum staan ook vrijwilligers klaar die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Landerum vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Landerum? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit allerlei keukens en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Gepaneerde kipnuggets en Kalkoenschnitzel met jus, gebakken wedges en sperziebonen. Er zijn services die gericht zijn op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en leveranciers die uw maal al opgewarmd leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niemand die hiermee kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het menu wordt warm afgeleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
ComfortzorgNijlânsdyk 738931 EPLeeuwarden
SPAR Cupido TerschellingLies 158895 KPLies
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Smakelijk KookserviceOude Oosterstraat 148911 LDLeeuwarden
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
Palet – VrijheidswijkCanadezenlaan 212-2148923 ABLeeuwarden
BuurtzorgEmmakade 598921 AGLeeuwarden
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Landerum

Meerdere zorginstellingen rondom Landerum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants voeren een assortiment gezonde gerechten zoals Penne pesto, kip, groene groenten, tegen een aantrekkelijke prijs. Hier is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige restaurants is het bovendien mogelijk om de maaltijden thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.terschelling.nl spot u praktische info over de aanwezige seniorenrestaurants. Bezoek de pagina: Dieetmaaltijden.

Gegevens

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Terschelling
 • Netnummer: 0562 (+31562)
 • Postcode: 8893
 • Lokale wijk: West-Terschelling

Maaltijd suggesties

 • Kippensoep met vermicelli
 • Kip-groenteschotel
 • Spinaziestamppot, braadworst
 • Cordon Bleu met groenten
 • Spinaziestamppot, braadworst

Plekken in de buurt


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Spreken we over eenvoudige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Zoek uit welke types zorg tot de opties behoren. Kijk naar WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Terschelling aanbiedt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.terschelling.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Landerum voor ouderen en start met bestellen. Bekijk grondig de manier waarop u kunt bestellen en betalen en type maaltijden. Probeer of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, gebruikelijk door een lokale bezorger, op een vast moment. Het eten opwarmen is gemakkelijk in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel ‘m in op een kleine 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In de basis zijn er drie mogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is super verse leveringen, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor senioren waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,50. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al voor €6,40. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Landerum kan u al bestellen vanaf €7,80. Dikwijls zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste chauffeur levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bestelt altijd persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). U houdt de regie in eigen handen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Landerum is een ware uitkomst. Voor mensen die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit meer zelfstandigheid en voordeel. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het soms de enige oplossing. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen niet ondervoed raken. In het bijzonder de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Evenzeer zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Vol met groenten, goede voedingsstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Landerum: “bezorgen verschaft perfect service in postcodegebied 8893”. Klik verder naar Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, gemalen of koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!