Maaltijdvoorziening Formerum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Formerum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Formerum biedt uitkomst voor alle bewoners die door hun leeftijd of ernstige beperkingen geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Terschelling zien we diverse maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld grote landelijke instanties als De Dievpriesman, of thuiszorg vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door middel van deze betrouwbare voorzieningen heeft men de beschikking over heerlijke diners zoals Rundergoulash of Speklapje met vleesjus, stamppot andijvie. Via onze service vindt men organisaties en waardevolle inlichtingen over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Regio-code0562 (+31562)
Postcode8894
Kosten (indicatie)v.a. €5,62
Voorbeeld maaltijdPittige sperzieboontjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Formerum

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is onmisbaar voor een vitaal lichaam. Een voedzame maaltijd met genoeg groenten moet dan ook het streven zijn. Kan boodschappen doen en lekker kokkerellen niet meer ter wille van ouderdom? En is uw inkomen beperkt? Dan kunt u gebruik maken van een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? U kunt aankloppen bij verscheidene zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In het volgende schema gaan we dieper in op de beste regelingen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en eigen mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Terschelling.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Terschelling. Te gebruiken door mensen die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor ouderen die doorlopend goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende bejaarden of bewoners met een handicap. Ook is er budget beschikbaar voor voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Vaak gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Dikwijls kan familie ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Formerum zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Formerum vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Formerum? In de regio zien we een aantal keukens en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Hachee met rodekool en witte rijst of Vleeskroketten, appelcompote, pommes mignonettes. U kunt kiezen voor organisaties die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die het eten warm aan huis brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra u het schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niet iemand die kan helpen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw diner wordt warm geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
ComfortzorgNijlânsdyk 738931 EPLeeuwarden
SPAR Cupido TerschellingLies 158895 KPLies
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Smakelijk KookserviceOude Oosterstraat 148911 LDLeeuwarden
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
Palet – VrijheidswijkCanadezenlaan 212-2148923 ABLeeuwarden
BuurtzorgEmmakade 598921 AGLeeuwarden
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Formerum

Meerdere zorgcentra rondom Formerum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants serveren ambachtelijke gerechten zoals Jonge kabeljauw in roomsaus, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. Zo nu en dan bestaat er de mogelijkheid om het aanbod thuis te laten bezorgen. Op de website www.terschelling.nl ontdekt u handige info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bekijk ook info over Maaltijdhulp.

Belangrijke info

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Terschelling
 • Netnummer: 0562 (+31562)
 • Centrale postcode: 8894
 • Populaire wijk: West-Terschelling

Smaakvolle maaltijden

 • Boe­ren­kool­stoof met ei
 • Sucade Hollandaise
 • Nasi goreng, quorn, satésaus
 • Grootmoeders kippannetje
 • Spinaziestamppot, braadworst

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het kortstondige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Zoek uit welke manieren van (thuis)zorg mogelijk zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Zoek ook uit wat de gemeente Terschelling kan betekenen wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.terschelling.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Formerum voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en eventuele diëten. U kunt uitzoeken of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De maaltijden kunt u thuis verwachten, doorgaans door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het eten opwarmen gaat eenvoudig in de magnetron of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verwarm het gerecht zo’n 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het handige van koelvers is maximale versheid, echter de houdbaarheid is beperkt. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is praktisch op het moment dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €5,50. Koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,30. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Formerum is er al voor €8,60. Dikwijls wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. Probeer het uit met een proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Zo’n maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u slechts tijdelijk een bezorgdienst voor eten? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men kiest altijd de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Formerum is ontzettend handig. Voor mensen die zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer vrije tijd en autonomie. Voor bewoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm vooruitgegaan. Vol met groenten, vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Formerum: “bezorgen faciliteert goede ondersteuning in postcodegebied 8894”. Klik verder naar Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen voedingspatroon. natriumarm, glutenvrij, zoutarm, gemalen en ook vloeibaar, veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: diners met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!