Maaltijdvoorziening Waadhoeke

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Waadhoeke

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Waadhoeke is bedoeld voor alle bewoners die i.v.m leeftijd of door iets anders niet zelf kunnen koken. In de gemeente Waadhoeke is er de keuze uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; de bekende landelijke leveranciers als Eten Met Gemak, of kleinschalige maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. D.m.v. zulk soort oplossingen is iedereen verzekerd van de lekkerste diners als Witlofschotel met ham en/of Kippenvlees in kerriesaus. Via maaltijdvoorzieningen.nl treft u de verschillende services en essentiële voorlichting inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Regio-code0517 (+31517)
Postcode8801
Kosten (indicatie)v.a. €5,31
Lekkere maaltijdSukadelapje in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Waadhoeke

Een goed maaltijdplan is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een gezonde maaltijd met belangrijke voedingswaarden is dan ook essentieel. Lukt naar de supermarkt gaan en in de keuken staan niet zelfstandig door ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie kunt u eens kijken naar bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren goedkope maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of wijkverpleging. Hoe werkt dit? U dient rekening te houden met diverse maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema behandelen we de meest toegepaste wetten: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en eigen mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Waadhoeke.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Waadhoeke. Relevant voor senioren die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor ouderen die de hele dag door zorg in de nabijheid of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: mensen met dementie of ouderen met een beperking. Ook is er budget beschikbaar voor het diner (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Waadhoeke staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Waadhoeke vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Waadhoeke? In deze streek kunt u kiezen uit diverse aanbieders en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Koninginnesoep met kip of Javaanse kip met five-spices, kruidenrijst met doperwten. U kunt kiezen voor aanbieders die zich focussen op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en aanbieders die het diner warm aan huis brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron als het u treft. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Hierna bekijkt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Patyna SaxenoordPrinses Beatrixstraat 18801 DAFraneker
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
BuurtzorgHertog van Saxenlaan 808802 PPFraneker
Patyna AvondrustKerkeburen 668754 EBMakkum
Patyna Aylva StateVan Aylvaweg 298748 CCWitmarsum
Zorggroep – Nij BethaniëNij Bethanie 18851 EJTzummarum
SPAR Ulrik de VriesP.J. Troelstrastraat 28802 RDFraneker
Catering de SeniorieMidlumerlaan 53a8861 JHHarlingen
Keurslager ZijlstraVoorstraat 278861 BDHarlingen
SPAR TolsmaVan Camminghaweg 228822 WDArum
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Waadhoeke

Diverse woonzorgcentra in en rondom Waadhoeke bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants hebben verse gerechten als Groentesoep, voor scherpe prijzen. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans bestaat er de optie om het assortiment bij u thuis te brengen. Via www.waadhoeke.nl ontdekt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Ga door naar: Vergelijken.

Informatie

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Waadhoeke
 • Regionummer: 0517 (+31517)
 • Postcodegebied: 8801
 • Populaire wijk: West

Maaltijd suggesties

 • Stamppot Zuurkool met appel
 • Andijvie a la creme
 • Roerei met spinazie à la crème
 • Varkens-groenteschotel
 • Gestoofde spitskool

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Om wat voor zorg gaat het? Spreken we over kortstondige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Informeer naar de verschillende soorten zorg die geschikt zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Zoek ook uit wat de gemeente Waadhoeke doet betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.waadhoeke.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Waadhoeke voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Controleer altijd de beste- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Kijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De maaltijden kunt u thuis verwachten, gebruikelijk door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan simpelweg in de magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de magnetron op 500 watt en stel ‘m in op ongeveer 5 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse maaltijd, echter de houdbaarheid is beperkt. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar minder vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is ideaal wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,70. Koelverse/dagverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,10. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Waadhoeke is beschikbaar vanaf €8,20. In algemene zin betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice is mogelijk de oplossing. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om het e.e.a. uit te leggen. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U kiest wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Waadhoeke kent vele pluspunten. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken geeft dit ongebondenheid en gemak. Voor inwoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, goede vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het verwarmen van deze vers bereidde maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Waadhoeke: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 8814”. Wellicht relevant: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij of misschien koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: menu’s met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente