Maaltijdvoorziening West-Terschelling

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje West-Terschelling

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in West-Terschelling wordt veel gebruikt door alle ouderen die door hun leeftijd of een belemmering (tijdelijk) niet kunnen koken. Binnen de gemeente Terschelling kunt u kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn landelijke bezorgservices zoals Apetito, of lokale instanties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door middel van deze instellingen beschikt men altijd over heerlijke diners als Lekkerbekje met vegetarische jus, gekookte aardappelen, sperziebonen of Gepaneerde varkensschnitzel. Via onze service bekijkt men maaltijdservices en handige inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Regio-code0562 (+31562)
Postcode8881
Kosten (indicatie)v.a. €5,54
Voorbeeld maaltijdKick Through Spaghetti

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in West-Terschelling

Een goed maaltijdplan is belangrijk voor een vitaal lichaam. Een voedzame maaltijd met genoeg groenten is dan ook essentieel. Lukt het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet meer zelf ten gevolge van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En moet u met weinig rondkomen? Met dat in het achterhoofd bestaan er interessante maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe werkt dit? Hiervoor zijn er diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In het volgende schema benaderen we een aantal van deze wetten: ZVW, WLZ en WMO, en eigen mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Terschelling.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Terschelling. Uniek voor bejaarden die problemen ondervinden bij het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Boodschappenhulp
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor bewoners die doorlopend goede zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan bejaarden met dementie en hulpbehoevenden met een beperking. Tevens is er financiële ruimte voor voeding en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Onder sommige omstandigheden kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd brengen. In West-Terschelling kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Individuele zorg
 • Voor meer info zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice West-Terschelling vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in West-Terschelling? In de regio bestaat er de keuze uit verscheidene keukens en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Stamppot zuurkool of Macaroni. U kunt kiezen uit keukens gespecialiseerd in diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en keukens die de menu’s warm bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op ieder gewenst moment. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u niemand die hiermee kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het menu wordt warm gebracht, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgAchlumerdijk 2 B8862 AJHarlingen
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
Catering de SeniorieMidlumerlaan 53a8861 JHHarlingen
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
SPAR Cupido TerschellingLies 158895 KPLies
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in West-Terschelling

Meerdere woonzorgcentra in de omgeving West-Terschelling bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants faciliteren warme menu’s als Zalm in dillesaus, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Soms is het ook mogelijk om het eten af te halen of te laten bezorgen. Op de website www.terschelling.nl ontdekt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: Bijzondere bijstand.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Terschelling
 • (Net) nummer: 0562 (+31562)
 • Postcodegebied: 8881
 • Lokale wijk: West-Terschelling

Potentiële maaltijden

 • Gehakt in kappertjessaus
 • Hutspot, rundvlees
 • Kippenbout à la bonne femme
 • Kabeljauw in kruidensaus
 • Spinaziestamppot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor kortstondige ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Terschelling kan betekenen betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.terschelling.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Beoordeel de maaltijdservices in West-Terschelling voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Neem zaken in acht als: de beste- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Vind uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De gerechten zullen thuis geleverd worden, doorgaans door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan simpelweg in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en zet hem op een kleine 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

U heeft eigenlijk 3 mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het voordeel van koelvers is super verse leveringen, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is ideaal voor ouderen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,50. Koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,50. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in West-Terschelling is verkrijgbaar vanaf €7,80. Meestal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is dan ideaal. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Vul de benodigde gegevens in. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Zo wordt er een levering ingepland, en de persoonlijke bezorger levert de gerechten aan huis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U koopt altijd zelf de lekkerste maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in West-Terschelling is een service waar velen gebruik van maken. Voor cliënten die nog wel zelf hun potje kunnen koken biedt dit ongebondenheid en gemak. Voor inwoners die hier meer moeite mee hebben is het meer een noodzaak. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die geven dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarnaast zijn ook diepvries + koelverse menu’s enorm verbeterd. Altijd met voldoende groente, goede mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze complete maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden West-Terschelling: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 8880, 8881”. Bezoek de pagina: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eetpatroon. lactosevrij, glutenvrij, gemalen, natriumarm of veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!