Maaltijdvoorziening Kaard

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Kaard

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Kaard is bedoeld voor alle inwoners die door ouderdom of door iets anders niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Terschelling zijn er professionele maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of kleinschalige restaurants die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Middels deze unieke bedrijven heeft iedereen toegang tot verse gerechten zoals Zomerse kip met amandel, sperziebonen paprikamiz en basmatirijst en/of Roerei met spinazie à la crème. Op deze pagina doorzoekt u populaire bezorgers en praktische details inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Regio-code0562 (+31562)
Postcode8883
Kosten (indicatie)v.a. €5,56
Maaltijd ideeHeldere vermicellisoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Kaard

Een uitgekiend maaltijdplan is cruciaal voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam recept met voldoende vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Gaat het doen van boodschappen en in de keuken staan niet zelfstandig als gevolg van leeftijd en/of handicap? En is uw inkomen beperkt? In die situatie zijn er prima subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? U dient rekening te houden met verschillende wetten en regelingen (subsidie). Hierna verwerken we de populairste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en persoonlijke mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Terschelling.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Terschelling. Uniek voor inwoners die moeite hebben met het zelf runnen van een huishouden en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op bejaarden die de hele dag door speciale zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende senioren of hulpbehoevenden met fysieke ongemakken. Ook is er budget beschikbaar voor de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Vaak kunnen vrienden helpen met het doen van boodschappen of samen eten. In Kaard staan ook vrijwilligers klaar die voor u klaar staan.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Kaard vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Kaard? In deze plaats onderscheiden we een hoop organisaties en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Wrap kip madras of Spaghetti Bolognese, kaas. U kunt kiezen voor maaltijdservices die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en organisaties die de menu’s warm aan huis leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die voor u klaar staat? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw diner wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hierna bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
Palet – VrijheidswijkCanadezenlaan 212-2148923 ABLeeuwarden
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
SPAR Cupido TerschellingLies 158895 KPLies
BuurtzorgEmmakade 598921 AGLeeuwarden
Smakelijk KookserviceOude Oosterstraat 148911 LDLeeuwarden
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Kaard

Verschillende zorginstellingen in de omgeving Kaard bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een laagdrempelig buurtrestaurant. Plaatselijke wijkrestaurants faciliteren smaakvolle gerechten zoals Kalkoenfilet in jus, worteltjes en aardappelpuree, voor enkele euro’s. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Soms is het tevens mogelijk om de gerechten te laten bezorgen. Op de website www.terschelling.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bezoek de pagina: Maaltijdservice.

Feiten

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Terschelling
 • (Regio) nummer: 0562 (+31562)
 • Postcode: 8883
 • Populaire wijk: West-Terschelling

Maaltijd suggesties

 • Broccoli rollade schotel
 • Prei-gehaktschotel
 • Aardappelpartjes rozemarijn
 • Erwtensoep met rookworst
 • Spinaziestamppot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Kiest men voor kortstondige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om meer grondige zorg als hulp bij het eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Check ook wat de gemeente Terschelling faciliteert betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.terschelling.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Kaard voor ouderen en kies een geschikte. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw maaltijden zullen thuis gebracht worden, vaak door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat zonder slag of stoot door middel van oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verwarm het gerecht circa 6 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Koelvers biedt 100% verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar minder vers en smaakvol. Tafeltje dekje is praktisch voor ouderen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort gerecht. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,00. Koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,80. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Kaard is verkrijgbaar vanaf €8,60. Dikwijls is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel een proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger levert alles netjes af en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een maaltijdservice aan huis? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U kiest wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Kaard is ontzettend handig. Voor bewoners die zichzelf kunnen redden geeft dat meer rust en structuur. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het iets noodzakelijks. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen kwiek en energiek blijven. Met name deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Kaard: “bezorgen verschaft goede ondersteuning in postcodegebied 8883”. Ga door naar: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij of misschien veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!