Maaltijdvoorziening Oosterend

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oosterend

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oosterend is ideaal voor alle mensen die vanwege ouderdom of een handicap niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Terschelling kunt u kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijke instellingen als Mealhero, of thuiszorg instanties die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door soortgelijke services kan men zeker zijn van lekkere diners als Vegetarische ragout met paddenstoelen, witte rijst, doperwten of Pasta carbonara. Onderstaand vergelijkt men eet-instellingen en belangrijke gegevens omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Regio-code0562 (+31562)
Postcode8897
Kosten (indicatie)v.a. €5,65
Voorbeeld maaltijdVarkensprocureur in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Oosterend

Een goed voedingsvoorschrift is nodig voor de gezondheid. Een gezond diner bomvol groenten draagt hier zeker aan bij. Lukt het doen van boodschappen en koken niet eigenhandig door gezondheidsproblemen? En is uw inkomen beperkt? Dan bestaan er belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt een beroep doen op verschillende subsidievormen en zorgwetten. Op deze pagina behandelen we een aantal van deze wetten: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en persoonlijke mantelzorg. Soms is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Terschelling.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Terschelling. Ontwikkeld voor senioren die tegen problemen aanlopen bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor ouderen die de hele dag door speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende senioren en inwoners met een handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de maaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Vaak kan familie helpen met naar de supermarkt gaan of helpen met eten en drinken. In Oosterend zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Extra handjes in huis
 • Bezoek ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oosterend vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Oosterend? In de regio kunt u kiezen uit flink wat firma’s en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Pilav en Andijvie stamppot met een gehaktbal. Er zijn instellingen gespecialiseerd in koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bedrijven die de maaltijd warm aanleveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken als het u treft. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u niemand die hiermee kan helpen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw diner wordt warm geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR KootKerkstraat 31794 AMOosterend
Restaurants Stichting NiKoPrins Alexanderstraat 251814 XKAlkmaar
SPAR MaaltijdserviceRoggeslootweg 141795 JVDe Cocksdorp
SPAR KalverboerVlamkast 151792 CROudeschild
De BuuretonBeatrixlaan 431791 GADen Burg
Restaurants – NiKoDillenburgstraat 11814 JVAlkmaar
SPAR GoengaDe Naal 11797 AXDen Hoorn
Slagerij LouterN.G. Piersonstraat 531814 VBAlkmaar
Stichting NiKoAlbertina Agnesstraat 201814 MDAlkmaar
KookzorgCatsstraat 21813 ZCAlkmaar
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Oosterend

Diverse woonzorgcentra rondom Oosterend bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants serveren uitstekende gerechten zoals Gehaktschotel, spinazie en aardappeltjes met mozzarella kaassaus, tegen lage kosten. Hier kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Zo nu en dan is het mogelijk om het assortiment op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.terschelling.nl ontdekt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bekijk ook info over Uitgekookt.

Feiten

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Terschelling
 • Regionummer: 0562 (+31562)
 • Postcode: 8897
 • Populaire wijk: West-Terschelling

Smaakvolle maaltijden

 • Kalkoenmedaillons in saus
 • Gebakken kibbeling
 • Lekkerbekje met sperziebonen
 • Erwtensoep met rookworst
 • Spinaziestamppot, omelet

Steden in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van lichte zorg zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we te maken met permanente ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Zoek uit welke vormen van hulp geschikt zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Ontdek ook wat uw gemeente Terschelling verzorgt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.terschelling.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Oosterend voor ouderen en maak een keuze. Let op belangrijk dingen zoals: bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Vind uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht kan simpelweg d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op ongeveer 6 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over drie keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is makkelijk voor ouderen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,80. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,30. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oosterend vindt u al vanaf €8,80. Normaliter wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. Een ouderen-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden magnetronmaaltijden laten bezorgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U koopt altijd zelf de gerechten (met de bestellijst, online of telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Oosterend heeft veel voordelen. Voor mensen die zelfstandig kunnen koken geeft dat extra tijd en autonomie. Voor cliënten die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze verse maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Oosterend: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 1794, 8897”. Bekijk ook info over Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw individuele wensen. glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, natriumarm en niet te vergeten vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: diners met niet meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!