Maaltijdvoorziening Midsland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Midsland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Midsland is aantrekkelijk voor alle bewoners die vanwege ouderdom of een andere oorzaak geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente Terschelling onderscheiden we diverse maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of zorghuizen en bedrijven die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door gebruik te maken van zulke voorzieningen kan iedereen rekenen op complete maaltijden zoals Boeuf stroganoff, witte rijst, rode kool met appel en Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng. Op dit portaal vergelijkt men organisaties en waardevolle kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Regio-code0562 (+31562)
Postcode8891
Kosten (indicatie)v.a. €5,59
Maaltijd tipAsperge beenham schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Midsland

Een bepaald voedingsvoorschrift is nodig voor de gezondheid. Een gezond gerecht met genoeg mineralen draagt hier zeker aan bij. Lukt een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet zelfstandig als gevolg van ouderdom? Of heeft u weinig financiële middelen? Dan kunt u eens kijken naar bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe werkt dit? U kunt een beroep doen op meerdere zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hierna verwerken we de belangrijkste vormen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), als ook mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Terschelling.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Terschelling. Speciaal voor mensen die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bejaarden die continu extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan ouderen met dementie of mensen met een handicap. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige gevallen kunnen bekenden ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Midsland staan ook vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Raadpleeg ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Midsland vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Midsland? In de regio kunt u kiezen uit velerlei organisaties en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Runderlapje met jus, bloemkool en gekookte aardappelen en Andijvie stamppot met een gehaktbal. U kunt kiezen voor leveranciers die zich focussen op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en aanbieders die uw maal opgewarmd bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
Palet – VrijheidswijkCanadezenlaan 212-2148923 ABLeeuwarden
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
SPAR Cupido TerschellingLies 158895 KPLies
BuurtzorgEmmakade 598921 AGLeeuwarden
Smakelijk KookserviceOude Oosterstraat 148911 LDLeeuwarden
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Midsland

Verscheidene verzorgingstehuizen in de gemeente Midsland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants hebben een aanbod uitstekende gerechten zoals Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst, voor scherpe prijzen. In zo’n omgeving is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om de specialiteiten af te halen of te laten bezorgen. Via www.terschelling.nl leest u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die er zijn. Lees verder over Tafeltje dekje.

Stats & Facts

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Terschelling
 • Regionummer: 0562 (+31562)
 • Postcode: 8891
 • Veel gezochte wijk: West-Terschelling

Potentiële maaltijden

 • Appelcompote met vanille
 • Sukadelapje in jus
 • Linzensoep met bleekselderij
 • Spinaziestamppot, omelet
 • Spinaziestamppot, braadworst

Steden in de buurt


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Kiest men voor tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of is er behoefte aan zwaardere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Check welke vormen van zorg geschikt zijn. Check WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Lees u ook in over wat de gemeente Terschelling faciliteert aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.terschelling.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Midsland voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Bekijk grondig de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw gerechten zullen thuis gebracht worden, in de regel door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan moeiteloos via oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel ‘m in op zo’n 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Het handige van koelvers is super verse leveringen, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje is perfect in situaties waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,50. Koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,00. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Midsland is verkrijgbaar vanaf €7,80. Meestal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan de oplossing zijn. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft antwoord op vragen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een service voor thuismaaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst of telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Midsland is zeer populair. Voor inwoners die nog op eigen benen staan biedt dit extra tijd en autonomie. Voor ouderen die niet zelf hun potje kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarbij zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds beter. Tegenwoordig met veel groenten, goede vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Midsland: “bezorgen biedt veel gemak in postcodegebied 8890, 8891”. Mogelijk interessant: Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uiteenlopende diëten. zoutarm, gemalen, natriumarm, glutenvrij of misschien vloeibaar, veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!