Maaltijdvoorziening Winsum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Winsum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Winsum is in het leven geroepen voor alle hulpbehoevenden die mede door ouderdom of een handicap (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Winsum onderscheiden we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijke bezorgservices zoals Uitgekookt, of zorghuizen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. D.m.v. zulke voorzieningen heeft men de beschikking over de lekkerste recepten zoals Macaroni of Sukadelapje met jus, Bloemkool à la crème, Aardappelpuree met bieslook. Op dit portaal bekijkt u organisaties en nuttige inlichtingen ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Regio-code050 (+3150)
Postcode9893
Kosten (indicatie)v.a. €6,04
Recept tipPastaschotel met spinazie

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Winsum

Een speciaal voedingspatroon is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd bomvol vitaminen is daarom ook de basis. Gaat het boodschappen inkopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet 100% veilig meer door problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? In dat geval kunt u eens kijken naar bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? Er zijn een aantal subsidievormen en zorgwetten. Hieronder verwerken we deze vormen van zorg: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en lokale mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Winsum.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Winsum. Relevant voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bejaarden die permanent goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: bejaarden met dementie en ouderen met beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de avondmaaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Soms wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. In sommige gevallen kan een familielid of vriend helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of het bereiden van een maaltijd. In Winsum kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bekijk ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Winsum vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Winsum? In de regio onderscheiden we een aantal keukens en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Hollandse hachee, rode kool, gekookte aardappelen en Kip in mozzarella kaassaus, groentemix en penne pasta. U kunt kiezen voor aanbieders met expertise op het gebied van koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en keukens die de gerechten opgewarmd brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan adviseren wij koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen als het u treft. U geniet van maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bekijkt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Taedes MaaltijdserviceProvincialeweg 29865 AHOpende
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Restaurant De Groene WeideSnelgersmastraat 159901 AAAppingedam
BuurtzorgProvincialeweg 989863 PJDoezum
TSN ThuiszorgHoflaan 59861 BNGrootegast
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Contact opnemen kan per mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Winsum

Verschillende zorgcentra rondom Winsum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants hebben de lekkerste gerechten als Drumsticks met vleesjus, wilde rijst, witte kool en kerriesaus, tegen lage kosten. Op deze plek is ook voldoende gelegenheid om te praten. Af en toe is het bovendien mogelijk om het eten af te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.winsum.nl treft u details aangaande de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar Subsidie.

Informatie

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Winsum
 • (Regio) nummer: 050 (+3150)
 • Hoofdpostcode: 9893
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Maaltijd ideën

 • Aspergesoep met zalm
 • Rundersaucijs in jus
 • Macaronischotel bolognese
 • Tagliatelle, kip, paddestoelen
 • Varkenssteak in jus

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Waar heeft men behoefte aan? Doelen we op beperkte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over meer intensieve ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar welke vormen van hulp een optie zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Winsum kan betekenen betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.winsum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Winsum voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: bezorg- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Kijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De menu’s zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken kan simpelweg in de magnetron of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op ongeveer 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In beginsel spreken we over drie mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Het pluspunt van koelvers is de meest verse maaltijden, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar minder vers en meer zout. Tafeltje dekje komt van pas in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dat heeft te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €3,80. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al voor €6,70. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Winsum is beschikbaar vanaf €8,70. Vaak wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u voor een paar weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U kiest wekelijks eigenhandig de maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Winsum is een service waar velen gebruik van maken. Voor senioren die zelf de boodschappen doen en koken geeft dat meer vrije tijd en routine. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarnaast zijn ook koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Winsum: “bezorgen faciliteert veel vrijheid in postcodegebied 9773”. Ga door naar: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. gemalen, natriumarm, zoutarm, lactosevrij en ook koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: voedsel met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente