Maaltijdvoorziening Den Andel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Den Andel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Den Andel is men name interessant voor alle hulpbehoevenden die vanwege leeftijd of een belemmering (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Winsum zijn er tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over grote landelijke instanties als Apetito, of zorghuizen en maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met deze unieke mogelijkheden kan men zeker zijn van verse maaltijden zoals Kipfilet, appelmoes gekruide gebakken krieltjes en/of Heldere uiensoep. Hieronder bekijkt u eetpunten en praktische gegevens aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9956
Kosten (indicatie)v.a. €5,79
Voorbeeld maaltijdRookworst met stamppot zuurkool

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Den Andel

Een goed maaltijdplan is onmisbaar voor uw gezonde leefstijl. Een gezond recept vol groenten is dan ook een belangrijke factor. Wil boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer op eigen houtje als gevolg van problemen met de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Als antwoord daarop bestaan er prima maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of thuiszorg. Hoe werkt dit? U kunt zich beroepen op meerdere wetten en regelingen (subsidie). Daarom gaan we dieper in op de populairste vormen: WMO, ZVW en WLZ, en mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Winsum.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Winsum. Uniek voor bewoners die hulpvragen hebben bij het zelf runnen van een huishouden en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor senioren die de hele dag intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende bejaarden of bejaarden met een lichamelijke handicap. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is de huidige zorgvraag hoog? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Soms kan een vriend of kennis ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In Den Andel kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer ondersteuning in huis
 • Voor meer info zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Den Andel vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Den Andel? In de regio zien we een groot aantal keukens en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. Bijvoorbeeld Kipvink in jus en Tortellini gevuld met kaas. U kunt kiezen uit leveranciers die gericht zijn op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bezorgdiensten die uw maal opgewarmd bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u niemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur ons dan een mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Den Andel

Diverse verzorgingstehuizen in de gemeente Den Andel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants faciliteren verse menu’s zoals Kipvink in jus, voor enkele euro’s. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om de gerechten thuis af te leveren. Op www.winsum.nl vindt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Ga door naar: WMO.

Belangrijke info

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Winsum
 • Netnummer: 0595 (+31595)
 • Postcodegebied: 9956
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

 • Boe­ren­kool­stoof met ei
 • Bami babi pangang
 • Spaghetti, tonijn, kappertjes
 • Boe­ren­kool­stoof met ei
 • Zalmfilet in botersaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat is het precieze probleem? Spreken we over kortstondige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Bekijk welke vormen van hulp mogelijk zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Zoek ook uit wat uw gemeente Winsum kan betekenen wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.winsum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Den Andel voor ouderen en maak een keuze. Let vooral op bestelopties, betaalopties, klantenservice en beschikbare diëten. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, altijd door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en zet hem op ongeveer 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In de basis zijn er drie keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is zeer geschikt zodra een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,90. Dagverse/koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,10. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Den Andel bieden sommige aanbieders aan voor €7,90. Normaal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers zorgt voor meer vrijheid. Kies daarom direct voor zo’n proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de regionale bezorger levert alles netjes af en legt alles netjes uit.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een bezorgdienst voor eten? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men kiest altijd zelfstandig de maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). U hebt dus geen verplichtingen (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Den Andel is sterk in opkomst. Voor senioren die het huishouden nog prima managen faciliteert dit ongebondenheid en gemak. Voor ouderen die niet meer naar de winkel kunnen is het iets noodzakelijks. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Goed om te noemen: ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Vaak met 250 gram + groente, goede bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Den Andel: “bezorgen faciliteert veel vrijheid in postcodegebied 9956”. Lees verder over Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw diëten en allergieën. lactosevrij, gemalen, zoutarm, glutenvrij en niet te vergeten vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: eten met niet meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!