Maaltijdvoorziening Rasquert

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rasquert

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Rasquert is men name interessant voor alle bejaarden die vanwege ouderdom of ernstige beperkingen (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Winsum kunt u kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of thuiszorg services die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door middel van deze services heeft men de beschikking over gezonde menu’s als Vegetarische burger, uiensaus, aardappelpuree, rode kool en/of Stamppot boerenkool. Op deze pagina doorzoekt men beschikbare bedrijven en praktische gegevens inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9955
Kosten (indicatie)v.a. €5,78
Maaltijd ideeWisselmenu Aspergesoep met zalm

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Rasquert

Een eigen eetpatroon is essentieel voor een vitaal lichaam. Een voedzame maaltijd bomvol voedingsstoffen is dan ook essentieel. Wil een bezoekje aan de winkel en in de keuken staan niet meer zelf ten gevolge van ouderdom? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor kunt u eens kijken naar prima subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt een beroep doen op verschillende wetten en regelingen (subsidie). In dit hoofdstuk bespreken we een aantal van deze wetten: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en lokale mantelzorg. Soms zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Winsum.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Winsum. Te gebruiken door bejaarden die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor inwoners die de hele dag goede zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: senioren met dementie en bewoners met handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toediening van eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Meestal wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Gelukkigkunnen bekenden helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Rasquert zien we ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Rasquert vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Rasquert? In de buurt van uw postcode vinden we vele aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. Bijvoorbeeld Varkenssaucijsjes in uienjus, Groentemix, Gekookte aardappelen of Vegetarische balletjes in satésaus, bami goreng. Wij onderscheiden organisaties met expertise op het gebied van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en aanbieders die de gerechten al opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u niemand die hiermee kan helpen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw diner wordt warm afgeleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hierna bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Contact opnemen kan per mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Rasquert

Verschillende zorgcentra in en rondom Rasquert bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants faciliteren uitstekende menu’s zoals Stamppot zuurkool, met weinig winstmarge. Op deze plek kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Soms bieden ze ook de optie de menu’s af te halen of te laten bezorgen. Via www.winsum.nl treft u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: Subsidie.

Belangrijke info

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Winsum
 • Netnummer: 0595 (+31595)
 • Centrale postcode: 9955
 • Wijk: Wijk

Voorbeeld maaltijden

 • Bami goreng met rundvlees
 • Nasi babi pangang
 • Groentensoep met gehaktballen
 • Kippensoep met vermicelli
 • Zalmfilet in botersaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Betreft het kortstondige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over ingrijpendere zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Doorzoek welke types zorg beschikbaar zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Lees u ook in over wat uw gemeente Winsum kan betekenen betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.winsum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Rasquert voor ouderen en maak een keuze. Neem zaken in acht als: bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, doorgaans door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor een opwarmtijd van zo’n 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

U heeft eigenlijk drie keuzes: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter minder fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is handig in het geval dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,00. Voedzame koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,80. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rasquert is verkrijgbaar vanaf €7,80. Normaliter wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uitkomst bieden. Kies daarom direct voor zo’n proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Een ouderen-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft een toelichting.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bestelt wekelijks de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, telefonisch of online). U hebt dus geen verplichtingen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Rasquert is ontzettend handig. Voor bewoners die nog op eigen benen staan geeft dit extra tijd en regelmaat. Voor inwoners die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Vooral deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarnaast zijn ook diepvries + koelverse menu’s steeds beter. Vol met groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze smaakvolle maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Rasquert: “bezorgen houdt in: veel voordelen in postcodegebied 9955”. Bekijk ook info over Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eetpatroon. gemalen, zoutarm, lactosevrij, natriumarm of juist vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: diners met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!