Maaltijdvoorziening Feerwerd

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Feerwerd

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Feerwerd is bedoeld voor alle senioren die i.v.m leeftijd of een lichamelijke handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Winsum onderscheiden we veel maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door dit soort organisaties beschikt men altijd over vitale menu’s zoals Speklapjes met jus en preistamppot en Kippenbout in jus. Via onze service vindt men maaltijddiensten en nuttige voorlichting over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Regio-code0594 (+31594)
Postcode9892
Kosten (indicatie)v.a. €5,46
Voorbeeld maaltijdSpinaziestamppot, braadworst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Feerwerd

Een goed voedingsvoorschrift is cruciaal voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept met belangrijke voedingswaarden draagt hier zeker aan bij. Kan boodschappen doen en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje gezien uw gezondheidsproblemen? En is uw inkomen beperkt? In dat geval kunt u gebruik maken van prima maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of wijkverpleging. Hoe werkt dit? Er zijn speciale zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In het volgende schema benaderen we deze zorgwetten; WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), als ook mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand in de gemeente Winsum.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Winsum. Te gebruiken door bejaarden die problemen ondervinden bij het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappen-buddy
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op senioren die permanent zorg in de nabijheid of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende mensen en hulpbehoevenden met een handicap. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. In de regel gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Onder sommige omstandigheden kan familie helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd koken. In Feerwerd staan ook vrijwilligers klaar als aanvulling op de mantelzorg.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Feerwerd vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Feerwerd? In de regio bestaan er meerdere maaltijdservices en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Blinde vink in jus, rode bietjes en gekruide aardappelpartjes en Bruine bonensoep. U kunt kiezen uit services met expertise op het gebied van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en organisaties die het diner opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u geen thuiszorg die voor u klaar staat? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het gerecht wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder bekijkt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Taedes MaaltijdserviceProvincialeweg 29865 AHOpende
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Restaurant De Groene WeideSnelgersmastraat 159901 AAAppingedam
BuurtzorgProvincialeweg 989863 PJDoezum
TSN ThuiszorgHoflaan 59861 BNGrootegast
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Feerwerd

Verscheidene verzorgingstehuizen in de omgeving van Feerwerd bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants verstrekken vitale gerechten zoals Visfilet, worteltjes doperwten mix en aardappelpuree, voor lage prijzen. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Af en toe bestaat er de optie om het eten te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.winsum.nl vindt u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Wellicht relevant: Kant en klaar maaltijden.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Winsum
 • (Net) nummer: 0594 (+31594)
 • Postcode: 9892
 • Lokale wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

 • Spinaziestamppot, omelet
 • Kipfilet in saus
 • Andijviestamppot, speklapje
 • Bami goreng met kipsaté
 • Wokgroenten

Plaatsen in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het lichte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over ingrijpendere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar welke soorten zorg beschikbaar zijn. Doorzoek WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Winsum kan betekenen betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.winsum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Feerwerd voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Controleer altijd de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Probeer of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, altijd door een vaste bezorger. Het eten opwarmen kan simpelweg in uw eigen magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in een kleine 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In beginsel spreken we over drie alternatieven: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is super verse leveringen, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt vers en verantwoord. Tafeltje dekje is handig voor ouderen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Het tarief wordt vooral gevormd door de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,70. Gezonde koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,00. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Feerwerd kan u al bestellen vanaf €7,10. In algemene zin is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. De dienst zelf proberen kan met proefpakketten. Vul de benodigde gegevens in. Uw maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om kennis te maken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger levert de gerechten aan huis en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u voor een paar weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men selecteert altijd de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Feerwerd kent vele pluspunten. Voor mensen die nog wel zelf hun potje kunnen koken biedt dit meer vrije tijd en regelmaat. Voor bewoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Eveneens zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Vol met groenten, goede mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Feerwerd: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 9892”. Wellicht relevant: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij en niet te vergeten koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!