Maaltijdvoorziening Sauwerd

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Sauwerd

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Sauwerd wordt veel gebruikt door alle bewoners die vanwege leeftijd of beperking niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Winsum zijn er verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijk opererende diensten als Eten Met Gemak, of zorghuizen en restaurants die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met deze diensten zit er niemand zonder verse gerechten zoals Runderhachee met rode kool en Chinese wokschotel. Hieronder vergelijkt men populaire bezorgers en waardevolle informatie ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Regio-code050 (+3150)
Postcode9771
Kosten (indicatie)v.a. €5,05
Geschikte maaltijdAsperge beenham schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Sauwerd

Een juist voedingsvoorschrift is aan te raden voor de gezondheid. Een gezond recept met belangrijke voedingswaarden draagt hier zeker aan bij. Lukt boodschappen doen en koken niet meer ten gevolge van complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? In die situatie kunt u een beroep doen op een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We onderscheiden meerdere subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en lokale mantelzorg. Wellicht kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente Winsum.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Winsum. Speciaal voor bewoners die tegen problemen aanlopen bij het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor bejaarden die 24 uur per dag extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende bejaarden of mensen met lichamelijke handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij de maaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Over het algemeen wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Dikwijls kan een familielid of vriend helpen met boodschappen doen of samen eten. In Sauwerd kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Sauwerd vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Sauwerd? In uw omgeving bestaat er de keuze uit een aantal bezorgservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Babi saté, Tjaptjoy en witte rijst of Koninginnesoep met kip. U kunt kiezen uit leveranciers met expertise op het gebied van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en maaltijdservices die de menu’s opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u treft. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierin uitkomst kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand treft u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Woonzorgcentrum SymphonieHooiweg 189761 GREelde
SPAR de GrootBurg. Seinenstraat 329831 PWAduard
MoluksbuffetPostbus 309780 AABedum
Keurslager KlinkhamerHoofdweg 93B9761 ECEelde
De JacobijnFelland 9 A 19753 TAHaren
TSN ThuiszorgMarskramer 1C9791 MBTen Boer
Slager Traiteur Thonny TeerlingDe Vlijt 10b9781 NRBedum
TSN ThuiszorgHanckemalaan 19801 HJZuidhorn
BuurtzorgNieuwstraat 4a9801 CSZuidhorn
Brasseries Zorggroep GroningenBloemhof 19791 LATen Boer
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Sauwerd

Meerdere zorginstellingen rondom Sauwerd bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants bieden ambachtelijke maaltijden als Penne, champignonragout, broccoli, tegen lage kosten. Bij dit ontmoetingspunt kunt u natuurlijk ook een praatje maken. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de optie om het eten op te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.winsum.nl spot u handige info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Klik verder naar Vergelijken.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Winsum
 • Netnummer: 050 (+3150)
 • Centrale postcode: 9771
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Voorbeeld maaltijden

 • Pannenkoeken met spek
 • Champignonsoep
 • Kippenvlees in kerriesaus
 • Venkelsoep met dille
 • Volkoren macaronischotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met zwaardere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Vergelijk welke manieren van (thuis)zorg mogelijk zijn. Vergelijk WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat de gemeente Winsum doet wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.winsum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Sauwerd voor ouderen en start met bestellen. Houd met name rekening met de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het wisselende aanbod. U kunt uitzoeken of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De maaltijden zullen thuis gebracht worden, vaak door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan moeiteloos via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer circa 5 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. De meerwaarde van koelvers is maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers is langer houdbaar, maar verminderd vers en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt op het moment dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,50. Verse koelverse maaltijden vindt u al vanaf €7,10. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Sauwerd is beschikbaar vanaf €8,50. Gewoonlijk zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Uw maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men bestelt steeds de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, met de bestellijst en online). U zit dus nooit ergens aan vast (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Sauwerd is sterk in opkomst. Voor ouderen die zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer vrijheid en autonomie. Voor inwoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Bomvol verse groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze heerlijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Sauwerd: “bezorgen geeft veel voordelen in postcodegebied 9771”. Bekijk ook info over Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eetpatroon. glutenvrij, zoutarm, natriumarm, gemalen of juist vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!