Maaltijdvoorziening Pekela

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Pekela

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Pekela is geschikt voor alle inwoners die door hun leeftijd of een belemmering geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Pekela kunt u kiezen uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan de bekende landelijke leveranciers als Eten Met Gemak, of kleinschalige maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door gebruik te maken van dit soort mogelijkheden kan iedereen rekenen op de lekkerste diners zoals Kip tikka massala, basmatirijst of Reepjes varkensvlees in jus. Hieronder treft u aanbieders en handige details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeentePekela
Regio-code0597 (+31597)
Postcode9665
Kosten (indicatie)v.a. €5,99
Recept tipKipfilet in Provencaalse tomatensaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Pekela

Een eigen voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd vol groenten mag men niet overslaan. Wil boodschappen doen en koken niet meer zelf ten gevolge van problemen met de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? Gelukkig kunt u aanspraak doen op verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. Daarom vertellen we wat meer over de meest toegepaste wetten: ZVW, WLZ en WMO, en mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Pekela.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Pekela. Relevant voor ouderen die moeite hebben met het zelfredzaam blijven en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor hulpbehoevenden die de hele dag door intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende bejaarden en bejaarden met een lichamelijke handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Gewoonlijk loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Soms kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij het doen van boodschappen of samen eten. In Pekela staan ook vrijwilligers klaar die voor u klaar staan.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Voor meer info zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Pekela vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Pekela? In deze gemeente bestaan er een aantal tafeltje dekjes en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt denken aan Nasi goreng speciaal, kip in satésaus of Procureurlapje in jus, spinazie a la crème en aardappelpuree. U kunt kiezen voor aanbieders die zich focussen op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en services die de maaltijd warm aanleveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u geen mantelzorger die voor u klaar staat? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het menu wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij HuizingFeiko Clockstraat 1109665 BGOude Pekela
EetwinkelHoofdweg 1599681ADMidwolda
Oosterlengte MaaltijdserviceIndustrie-West 59665 PXOude Pekela
BuurtzorgMeidoornlaan 889663 EGNieuwe Pekela
Oosterlengte – ClockstedePrunuslaan 29663 CWNieuwe Pekela
Het Oude AmbachtVissersdijk 279671 EGWinschoten
TSN ThuiszorgVincent van Goghlaan 49671 CKWinschoten
BuurtzorgTorenstraat 179679 BNScheemda
OosterlengteZeefbaan 29672 BNWinschoten
BuurtzorgDoctor J.H. Hommesplein 259671 CZWinschoten
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Pekela

Meerdere verzorgingstehuizen in en rondom Pekela bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants faciliteren complete maaltijden zoals Kalkoenfilet met satésaus, gado gado en witte rijst, voor lage prijzen. Hier kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om het eten op te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.pekela.nl treft u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Wellicht relevant: Uitgekookt.

Kerngegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Pekela
 • (Regio) nummer: 0597 (+31597)
 • Hoofdpostcode: 9665
 • Populaire wijk: Wijk

Maaltijd ideën

 • Zalm in dillesaus
 • Rundvlees in basilicumsaus
 • Kippenbout à la bonne femme
 • Snijbonen met een kipfilet
 • Alaska-koolvis

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Gaat het om beperkte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om permanente zorg als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Zoek uit welke vormen van zorg tot de opties behoren. Zoek naar WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat uw gemeente Pekela kan betekenen ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.pekela.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Pekela voor ouderen en kies een geschikte. Let goed op beschikbare bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Vraag of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De menu’s worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan moeiteloos in vrijwel elke magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verhit de maaltijd in zo’n 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie smaken: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is 100% verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje komt van pas voor ouderen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €4,00. Heerlijke koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,20. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Pekela kunt u al aanvragen voor €8,60. Normaliter wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Bestel veilig en snel een proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de regionale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en legt alles netjes uit.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest altijd persoonlijk uw maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Pekela is een ware uitkomst. Voor inwoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit meer zelfstandigheid en structuur. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Evenzeer zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds gezonder. Bomvol verse groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze vers bereidde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Pekela: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 9665”. Wellicht relevant: Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, natriumarm, glutenvrij, zoutarm en niet te vergeten veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met niet meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente